Buły z jabłkiem

m7
Buły z jabłkiem

1

0 / 0

Pyszne drożdżowe bułeczki .Idealne na śniadanko z dodatkiem ciepłego mleka czy kakao.

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

250 mleko

1 szczyp. sól

800 g mąka pszenna tortowa

400 g margaryna zwykła

6 szt. jabłka

8 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Mleko podgrzewamy rozpuszczamy w nim drożdże. Gdy podwoja swa objętość łączymy z pozostałymi składnikami ,wyrabiamy i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę .

2

Po tym czasie wyciągamy i wykładamy na stolnice posypana mąką .

3

Dzielimy na 4 części wałkujemy w kształt koła i dzielimy na 8 kawałków .Jabłka obieramy ,usuwamy nasiona i dzielimy na 8-10 części .

4

Nakładamy po jednym kawałku na jedna część ciasta i zwijamy jak rogala ,następnie dociskamy rękami by utworzyła się buła .Pieczemy w 175* C przez 20 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1127

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

140

gram

Tłuszcze

57

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły