Buły z jabłkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Buły z jabłkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973327955.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne drożdżowe bułeczki .Idealne na śniadanko z dodatkiem ciepłego mleka czy kakao.
1
0 / 0
Pyszne drożdżowe bułeczki .Idealne na śniadanko z dodatkiem ciepłego mleka czy kakao.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
250 mleko
1 szczyp. sól
800 g mąka pszenna tortowa
400 g margaryna zwykła
6 szt. jabłka
8 łyżka cukier
Przygotowanie
Mleko podgrzewamy rozpuszczamy w nim drożdże. Gdy podwoja swa objętość łączymy z pozostałymi składnikami ,wyrabiamy i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę .
Po tym czasie wyciągamy i wykładamy na stolnice posypana mąką .
Dzielimy na 4 części wałkujemy w kształt koła i dzielimy na 8 kawałków .Jabłka obieramy ,usuwamy nasiona i dzielimy na 8-10 części .
Nakładamy po jednym kawałku na jedna część ciasta i zwijamy jak rogala ,następnie dociskamy rękami by utworzyła się buła .Pieczemy w 175* C przez 20 minut.