Bułki z żółtym oczkiem

m7
Bułki z żółtym oczkiem

1

0 / 0

Na śniadanie lub kolację.Polecam.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. bułki pszenne zwykłe

4 szt. jajko

4 dag. boczek wędzony

1 szt. cebula

4 szt. salami

4 szt. szynka konserwowa

4 szt. polędwica sopocka

1 łyżka masło

0.50 pęcz. szczypiorek

Przygotowanie


1

Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy pokrojony w cienkie paski boczek i cebulę, a następnie dodajemy pokrojoną wędlinę.Z bułek ścinamy wierzch i wydrążamy miąższ.Do środka bułek wkładamy podsmażone wędliny,wbijamy jajko.Owijamy brzegi bułek folią aluminiową wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na ok.15 minut ( aż jajko w bułce się zetnie ).Zdejmujemy folię pieczemy jeszcze ok.5 minut aby bułki były chrupiące.Wyjmujemy z pieca posypujemy posiekanym szczypiorkiem i ketchupem.SMACZNEGO.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

789

kcal

Białka

103

gram

Węglowodany

38

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły