Bułki z żółtym oczkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bułki z żółtym oczkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975739138.jpeg&w=3840&q=75)
Na śniadanie lub kolację.Polecam.
1
0 / 0
Na śniadanie lub kolację.Polecam.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. bułki pszenne zwykłe
4 szt. jajko
4 dag. boczek wędzony
1 szt. cebula
4 szt. salami
4 szt. szynka konserwowa
4 szt. polędwica sopocka
1 łyżka masło
0.50 pęcz. szczypiorek
Przygotowanie
Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy pokrojony w cienkie paski boczek i cebulę, a następnie dodajemy pokrojoną wędlinę.Z bułek ścinamy wierzch i wydrążamy miąższ.Do środka bułek wkładamy podsmażone wędliny,wbijamy jajko.Owijamy brzegi bułek folią aluminiową wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na ok.15 minut ( aż jajko w bułce się zetnie ).Zdejmujemy folię pieczemy jeszcze ok.5 minut aby bułki były chrupiące.Wyjmujemy z pieca posypujemy posiekanym szczypiorkiem i ketchupem.SMACZNEGO.