Bułki z pieczarkami

Kotlin
Bułki z pieczarkami

0

0 / 0

Bułki z pieczarkami to doskonały wybór zarówno na śniadanie, jak i obiad lub kolację. Chrupiący wierzch z serem i szczypiorkiem, a także pieczarkowy farsz to świetna opcja dla wegetarian lub osób, które poszukują bezmięsnych połączeń kulinarnych. Całość jest banalnie prosta i szybka w przygotowaniu. Gotowe bułki możemy serwować z ketchupem dla dodatkowego smaku. Życzymy smacznego!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. ketchup kotlin łagodny

4 szt. bułki

500 g pieczarki

1 szt. cebula biała

200 g ser żółty

1 szt. masło do smażenia

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

1 pęcz. szczypiorek do posypania

Przygotowanie


1

Pieczarki myjemy i trzemy na race na dużych oczkach. Cebulę kroimy w małą kostkę i podsmażamy na maśle na złocisty kolor. Dodajemy tarte pieczarki, a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do momentu, aż cała woda odparuje.

2

Z bułek odkrajamy górę i wydrążamy środek.

3

Bułki nadziewamy usmażonymi pieczarkami, a na górę kładziemy starty ser żółty.

4

Bułki pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 180°C około 15 minut, aż zrobią się rumiane.

5

Po wyciągnięciu bułek posypujemy wierzch szczypiorkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły