Bułki z pieczarkami
Kotlin
Bułki z pieczarkami to doskonały wybór zarówno na śniadanie, jak i obiad lub kolację. Chrupiący wierzch z serem i szczypiorkiem, a także pieczarkowy farsz to świetna opcja dla wegetarian lub osób, które poszukują bezmięsnych połączeń kulinarnych. Całość jest banalnie prosta i szybka w przygotowaniu. Gotowe bułki możemy serwować z ketchupem dla dodatkowego smaku. Życzymy smacznego!
0
0 / 0
Bułki z pieczarkami to doskonały wybór zarówno na śniadanie, jak i obiad lub kolację. Chrupiący wierzch z serem i szczypiorkiem, a także pieczarkowy farsz to świetna opcja dla wegetarian lub osób, które poszukują bezmięsnych połączeń kulinarnych. Całość jest banalnie prosta i szybka w przygotowaniu. Gotowe bułki możemy serwować z ketchupem dla dodatkowego smaku. Życzymy smacznego!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. ketchup kotlin łagodny
4 szt. bułki
500 g pieczarki
1 szt. cebula biała
200 g ser żółty
1 szt. masło do smażenia
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
1 pęcz. szczypiorek do posypania
Przygotowanie
Pieczarki myjemy i trzemy na race na dużych oczkach. Cebulę kroimy w małą kostkę i podsmażamy na maśle na złocisty kolor. Dodajemy tarte pieczarki, a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do momentu, aż cała woda odparuje.
Z bułek odkrajamy górę i wydrążamy środek.
Bułki nadziewamy usmażonymi pieczarkami, a na górę kładziemy starty ser żółty.
Bułki pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 180°C około 15 minut, aż zrobią się rumiane.
Po wyciągnięciu bułek posypujemy wierzch szczypiorkiem.