Bułki z pieczarkami
Kotlin
Bułki z pieczarkami to doskonały wybór zarówno na śniadanie, jak i obiad lub kolację. Chrupiący wierzch z serem i szczypiorkiem, a także pieczarkowy farsz to świetna opcja dla wegetarian lub osób, które poszukują bezmięsnych połączeń kulinarnych. Całość jest banalnie prosta i szybka w przygotowaniu. Gotowe bułki możemy serwować z ketchupem dla dodatkowego smaku. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
692
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
54
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Bułki z pieczarkami to doskonały wybór zarówno na śniadanie, jak i obiad lub kolację. Chrupiący wierzch z serem i szczypiorkiem, a także pieczarkowy farsz to świetna opcja dla wegetarian lub osób, które poszukują bezmięsnych połączeń kulinarnych. Całość jest banalnie prosta i szybka w przygotowaniu. Gotowe bułki możemy serwować z ketchupem dla dodatkowego smaku. Życzymy smacznego!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. ketchup kotlin łagodny
4 szt. bułki
500 g pieczarki
1 szt. cebula biała
200 g ser żółty
1 szt. masło do smażenia
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
1 pęcz. szczypiorek do posypania
Przygotowanie
Pieczarki myjemy i trzemy na race na dużych oczkach. Cebulę kroimy w małą kostkę i podsmażamy na maśle na złocisty kolor. Dodajemy tarte pieczarki, a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do momentu, aż cała woda odparuje.
Z bułek odkrajamy górę i wydrążamy środek.
Bułki nadziewamy usmażonymi pieczarkami, a na górę kładziemy starty ser żółty.
Bułki pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 180°C około 15 minut, aż zrobią się rumiane.
Po wyciągnięciu bułek posypujemy wierzch szczypiorkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
692
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
54
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.