Bułki z pieczarkami

Kotlin
Bułki z pieczarkami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Bułki z pieczarkami to doskonały wybór zarówno na śniadanie, jak i obiad lub kolację. Chrupiący wierzch z serem i szczypiorkiem, a także pieczarkowy farsz to świetna opcja dla wegetarian lub osób, które poszukują bezmięsnych połączeń kulinarnych. Całość jest banalnie prosta i szybka w przygotowaniu. Gotowe bułki możemy serwować z ketchupem dla dodatkowego smaku. Życzymy smacznego!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. ketchup kotlin łagodny

4 szt. bułki

500 g pieczarki

1 szt. cebula biała

200 g ser żółty

1 szt. masło do smażenia

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

1 pęcz. szczypiorek do posypania

Przygotowanie


Pieczarki myjemy i trzemy na race na dużych oczkach. Cebulę kroimy w małą kostkę i podsmażamy na maśle na złocisty kolor. Dodajemy tarte pieczarki, a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do momentu, aż cała woda odparuje.

Z bułek odkrajamy górę i wydrążamy środek.

Bułki nadziewamy usmażonymi pieczarkami, a na górę kładziemy starty ser żółty.

Bułki pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 180°C około 15 minut, aż zrobią się rumiane.

Po wyciągnięciu bułek posypujemy wierzch szczypiorkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

692

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

34

gram

Tłuszcze

54

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły