0

Składniki

2 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
0.25 Szklanki
0.25 Szklanki
mleko 3,2%
2 Łyżki
olej
2 Łyżki
drożdże
1 Szczypta
sól
1 Sztuka
jajka
0.25 Opakowania
mieszane bakalie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W misce połącz mąkę, drożdże, olej ze szczyptą soli i cukru dodając ciepłe mleko i 1/4 soku pomarańczowego.
  2. Do ciasta dodaj ulubione bakalie i płatki owsiane i połącz składniki w gładką masę, formując kulę. Zostaw w misce na pół godziny aż ciasto urośnie.
  3. Uformuj bułki i ułóż na blaszce do pieczenia, odstaw jeszcze na 30 minut.
  4. Wyrośnięte bułki posmaruj jajkiem i posyp płatkami owsianymi, piecz około pół godziny aż ład-nie się zarumienią. W połowie pieczenia możesz naciąć bułki aby były efektowniejsze a ich skorupka pęknie w miejscu nacięcia.

Podobne przepisy

Naleśniki z pomarańczami i sosem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z pomarańczami i sosem

Suflet serowy z dżemem wiśniowym z płatkami róży

Przepis
Średni Do 1 godz
Suflet serowy z dżemem wiśniowym z płatkami róży

KAKAOWE MINIOMLETY

Przepis
Łatwy Do 15 min
KAKAOWE MINIOMLETY

ŚNIADANIOWE BABECZKI MARCHEWKOWE

Przepis
Średni Do 40 min
ŚNIADANIOWE BABECZKI MARCHEWKOWE

Owsiane pankejki z dżemem truskawkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Owsiane pankejki z dżemem truskawkowym

Budyń z miodem i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Budyń z miodem i orzechami

Śniadaniowy mus z avocado i ażurowe naleśniki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Śniadaniowy mus z avocado i ażurowe naleśniki

Chlebek bananowy z żurawiną i dżemem brzoskwiniowym 100% z o...

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Chlebek bananowy z żurawiną i dżemem brzoskwiniowym 100% z owoców Extra Gładki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!