Bułki z bakaliami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Bułki z bakaliami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976042447.jpeg&w=3840&q=75)
Słodkie wypieki - niewielu potrafi się im oprzeć! Jeśli należysz do tej licznej grupy, koniecznie poznaj nasz przepis na pyszne bułki z bakaliami! Sprawdzą się jako słodkie śniadanie przy akompaniamencie soku pomarańczowego.
1
0 / 0
Słodkie wypieki - niewielu potrafi się im oprzeć! Jeśli należysz do tej licznej grupy, koniecznie poznaj nasz przepis na pyszne bułki z bakaliami! Sprawdzą się jako słodkie śniadanie przy akompaniamencie soku pomarańczowego.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
0.25 szkl. mleko 3,2%
0.25 szkl. sok pomarańczowy tymbark
2 łyżka olej
2 łyżka drożdże
1 szczyp. sól
1 szt. jaja l
0.25 opak. mieszane bakalie
Przygotowanie
W misce połącz mąkę, drożdże, olej ze szczyptą soli i cukru dodając ciepłe mleko i 1/4 soku pomarańczowego.
Do ciasta dodaj ulubione bakalie i płatki owsiane i połącz składniki w gładką masę, formując kulę. Zostaw w misce na pół godziny aż ciasto urośnie.
Uformuj bułki i ułóż na blaszce do pieczenia, odstaw jeszcze na 30 minut.
Wyrośnięte bułki posmaruj jajkiem i posyp płatkami owsianymi, piecz około pół godziny aż ład-nie się zarumienią. W połowie pieczenia możesz naciąć bułki aby były efektowniejsze a ich skorupka pęknie w miejscu nacięcia.