Bułki otrębowe

m7
Bułki otrębowe

0

0 / 0

Bułki otrębowe na poranne śniadanie to znakomita sprawa. Ciepłe, chrupiące z dodatkiem nasion są pyszne i sycące.

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

375 woda

1 łyżka sól

4 łyżka otręby pszenne

50 dek. mąka pszenna tortowa

2.50 dek. drożdże

Przygotowanie


1

Składniki dokładnie mieszamy i wyrabiamy. Odstawiamy do wyrośnięcia.

2

Gdy ciasto podwoi swoją objętość dzielimy na 8 części, formujemy bułki i układamy na posypanej mąką blasze. Można posypać nasionami: siemieniem lnianym, słonecznikiem, makiem.

3

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175* C i pieczemy 30 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły