Bułki otrębowe

m7
Bułki otrębowe

Średnia 0 / 0

Oceń!

Bułki otrębowe na poranne śniadanie to znakomita sprawa. Ciepłe, chrupiące z dodatkiem nasion są pyszne i sycące.

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

375 woda

1 łyżka sól

4 łyżka otręby pszenne

50 dag. mąka pszenna tortowa

2.50 dag. drożdże

Przygotowanie


Składniki dokładnie mieszamy i wyrabiamy. Odstawiamy do wyrośnięcia.

Gdy ciasto podwoi swoją objętość dzielimy na 8 części, formujemy bułki i układamy na posypanej mąką blasze. Można posypać nasionami: siemieniem lnianym, słonecznikiem, makiem.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175* C i pieczemy 30 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

224

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

48

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły