Bułki otrębowe
m7
Bułki otrębowe na poranne śniadanie to znakomita sprawa. Ciepłe, chrupiące z dodatkiem nasion są pyszne i sycące.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
224
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
48
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Bułki otrębowe na poranne śniadanie to znakomita sprawa. Ciepłe, chrupiące z dodatkiem nasion są pyszne i sycące.
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
375 woda
1 łyżka sól
4 łyżka otręby pszenne
50 dag. mąka pszenna tortowa
2.50 dag. drożdże
Przygotowanie
Składniki dokładnie mieszamy i wyrabiamy. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość dzielimy na 8 części, formujemy bułki i układamy na posypanej mąką blasze. Można posypać nasionami: siemieniem lnianym, słonecznikiem, makiem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175* C i pieczemy 30 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
224
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
48
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.