Example thumb
1

Składniki

250 Mililitrów
mleko
1 Kilogram
mąka pszenna tortowa
2 Łyżeczki
sól biała
250 Gramów
margaryna zwykła
5 Sztuk
jaja kurze całe
3 Łyżki
woda
2 Łyżki
cukier
10 Dekagramów
drożdże
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. po upieczeniu smarujemy masełkiem
  2. Wyrobione ciasto dzielimy i układamy tj ma zdjęciu.
  3. bułki po upieczeniu powinny tak wyglądac ,ciasto miękkie nie zbite.Gdy będzie zbite zostało nie dokładnie wyrobione lub za krótko pieczone.

Opis

To co pamiętam z dzieciństwa zapach domowego chleba czy bułek.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!