Bułki drożdżowe
m7
Zapach domowego chleba, czy bułek jest niesamowicie apetyczny. Do ciepłego, domowego pieczywa wystarczy masło i znakomite śniadanie gotowe.
1
0 / 0
Zapach domowego chleba, czy bułek jest niesamowicie apetyczny. Do ciepłego, domowego pieczywa wystarczy masło i znakomite śniadanie gotowe.
8
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
250 mleko
1 kg mąka pszenna tortowa
2 łyżeczka sól biała
250 g margaryna zwykła
5 szt. jaja kurze całe
3 łyżka woda
2 łyżka cukier
10 dek. drożdże
Przygotowanie
1
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Mleko lekko podgrzać.
2
Ze wszystkich składników wyrobić ciasto. Ciasto powinno odchodzić od ręki. Odstawić do wyrośnięcia.
3
Z ciasta formować niewielkie bułeczki. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku do zarumienienia.