Bułki drożdżowe
m7
Zapach domowego chleba, czy bułek jest niesamowicie apetyczny. Do ciepłego, domowego pieczywa wystarczy masło i znakomite śniadanie gotowe.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
601
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
80
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Zapach domowego chleba, czy bułek jest niesamowicie apetyczny. Do ciepłego, domowego pieczywa wystarczy masło i znakomite śniadanie gotowe.
8
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
250 mleko
1 kg mąka pszenna tortowa
2 łyżecz. sól biała
250 g margaryna zwykła
5 szt. jaja kurze całe
3 łyżka woda
2 łyżka cukier
10 dag. drożdże
Przygotowanie
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Mleko lekko podgrzać.
Ze wszystkich składników wyrobić ciasto. Ciasto powinno odchodzić od ręki. Odstawić do wyrośnięcia.
Z ciasta formować niewielkie bułeczki. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku do zarumienienia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
601
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
80
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.