Bułki drożdżowe

m7
Bułki drożdżowe

2

0 / 0

Zapach domowego chleba, czy bułek jest niesamowicie apetyczny. Do ciepłego, domowego pieczywa wystarczy masło i znakomite śniadanie gotowe.

8

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

250 mleko

1 kg mąka pszenna tortowa

2 łyżecz. sól biała

250 g margaryna zwykła

5 szt. jaja kurze całe

3 łyżka woda

2 łyżka cukier

10 dag. drożdże

Przygotowanie


1

Margarynę rozpuścić i ostudzić. Mleko lekko podgrzać.

2

Ze wszystkich składników wyrobić ciasto. Ciasto powinno odchodzić od ręki. Odstawić do wyrośnięcia.

3

Z ciasta formować niewielkie bułeczki. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku do zarumienienia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

601

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

80

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły