Bulionowe gwiazdki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bulionowe gwiazdki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976041881.jpeg&w=3840&q=75)
Kruche ciasteczka- dobry dodatek do barszczu.
0
0 / 0
Kruche ciasteczka- dobry dodatek do barszczu.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
2 łyżecz. tymianek
125 g margaryna mleczna
400 g mąka pszenna tortowa
2 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. kostka rosołowa wołowa
2 łyżka śmietana 18%
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
Przygotowanie
1
Kostkę bulionową wołową rozkruszyć i rozetrzeć ze śmietaną. Zagnieść ciasto z mąki, margaryny i żółtek, dosypać tymianku.Wlać śmietanę z kostką i dobrze wyrobić.
2
Wycinać gwiazdki, lub inne wzorki, piec ok. 15 minut w piekarniku 180 stopni.Podawać zimne do piwa, albo na przykład do barszczyku:)