Bulionowe gwiazdki
m7
Kruche ciasteczka- dobry dodatek do barszczu.
0
0 / 0
Kruche ciasteczka- dobry dodatek do barszczu.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
2 łyżeczka tymianek
125 g margaryna mleczna
400 g mąka pszenna tortowa
2 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. kostka rosołowa wołowa
2 łyżka śmietana 18%
0.50 łyżeczka proszek do pieczenia
Przygotowanie
1
Kostkę bulionową wołową rozkruszyć i rozetrzeć ze śmietaną. Zagnieść ciasto z mąki, margaryny i żółtek, dosypać tymianku.Wlać śmietanę z kostką i dobrze wyrobić.
2
Wycinać gwiazdki, lub inne wzorki, piec ok. 15 minut w piekarniku 180 stopni.Podawać zimne do piwa, albo na przykład do barszczyku:)