Bulionowe gwiazdki

m7
Bulionowe gwiazdki

0

0 / 0

Kruche ciasteczka- dobry dodatek do barszczu.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 łyżeczka tymianek

125 g margaryna mleczna

400 g mąka pszenna tortowa

2 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. kostka rosołowa wołowa

2 łyżka śmietana 18%

0.50 łyżeczka proszek do pieczenia

Przygotowanie


1

Kostkę bulionową wołową rozkruszyć i rozetrzeć ze śmietaną. Zagnieść ciasto z mąki, margaryny i żółtek, dosypać tymianku.Wlać śmietanę z kostką i dobrze wyrobić.

2

Wycinać gwiazdki, lub inne wzorki, piec ok. 15 minut w piekarniku 180 stopni.Podawać zimne do piwa, albo na przykład do barszczyku:)

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły