Bulion z kaczki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bulion z kaczki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975926847.jpeg&w=3840&q=75)
Dość tłusty bulion z kaczki - idealny jako baza do sosów.
0
0 / 0
Dość tłusty bulion z kaczki - idealny jako baza do sosów.
9
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szt. kaczka cała
3 szt. marchew
3 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
1 szt. cebula
1 szt. cebula
10 szt. owoc jałowca
5 szt. pieprz kolorowy
2 szt. kostka rosołowa
Przygotowanie
1
Korpus kaczki włożyć do zimnej wody i gotować ok. 1h na bardzo małym ogniu. Następnie dodać warzywa i przyprawy wraz z kostkami, cebulę oraz łupinę cebuli i gotować kolejną godzinę.
2
Przelać rosół przez sito zostawiając końcówkę zanieczyszczonego rosołu w garnku. Następnie wyklarowany rosół gotować, aż płyn zredukuje się do połowy. Gdy ostygnie wybrać połowę tłuszczu łyżeczką.