Bulion z kaczki

m7
Bulion z kaczki

0

0 / 0

Dość tłusty bulion z kaczki - idealny jako baza do sosów.

9

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szt. kaczka cała

3 szt. marchew

3 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

1 szt. cebula

1 szt. cebula

10 szt. owoc jałowca

5 szt. pieprz kolorowy

2 szt. kostka rosołowa

Przygotowanie


1

Korpus kaczki włożyć do zimnej wody i gotować ok. 1h na bardzo małym ogniu. Następnie dodać warzywa i przyprawy wraz z kostkami, cebulę oraz łupinę cebuli i gotować kolejną godzinę.

2

Przelać rosół przez sito zostawiając końcówkę zanieczyszczonego rosołu w garnku. Następnie wyklarowany rosół gotować, aż płyn zredukuje się do połowy. Gdy ostygnie wybrać połowę tłuszczu łyżeczką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły