Bułeczki z szarpaną wieprzowiną

kontakt_5
Bułeczki z szarpaną wieprzowiną

0

0 / 0

Sprawdziliśmy to! Szarpana wieprzowina idealnie pasuje do podpieczonej bułeczki posmarowanej majonezem. Może być pysznie i zdrowo – dodaj do naszej propozycji świeże warzywa, a także ulubione przyprawy. To propozycja dania, które stanowi niezastąpione źródło energii.

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. bułka kajzerka

300 g łopatka wieprzowa

4 łyżka olej rzepakowy

1 łyżecz. papryka słodka

1 łyżecz. papryka ostra

1 łyżecz. sól

1 szt. pomidor

0.50 szt. żółta papryka

1 szt. czerwona cebula

4 łyżka majonez

4 szt. liść sałaty lodowej

1 opak. ketchup włocławek

Przygotowanie


1

Mięso nacieramy papryką ostrą i słodką oraz solą i smarujemy olejem ze wszystkich stron.

2

Przyprawione mięso grillujemy aż będzie miękkie, a następnie za pomocą dwóch widelców szarpiemy mięso na drobne kawałki.

3

Bułeczki przekrawamy na pół i krótko grillujemy.

4

Pomidora, paprykę i cebulkę kroimy w plasterki.

5

Podpieczoną bułeczkę smarujemy majonezem, do środka wkładamy liść sałaty, szarpane mięso, plasterek pomidora, kilka kawałków papryki oraz kilka krążków cebuli. Dodajemy ulubiony keczup. Podajemy na ciepło lub na zimno.

Kategorie


Alergeny


Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły