Bułeczki z szarpaną wieprzowiną

kontakt_5

Sprawdziliśmy to! Szarpana wieprzowina idealnie pasuje do podpieczonej bułeczki posmarowanej majonezem. Może być pysznie i zdrowo – dodaj do naszej propozycji świeże warzywa, a także ulubione przyprawy. To propozycja dania, które stanowi niezastąpione źródło energii.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
797
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
66
gram
Tłuszcze
47
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sprawdziliśmy to! Szarpana wieprzowina idealnie pasuje do podpieczonej bułeczki posmarowanej majonezem. Może być pysznie i zdrowo – dodaj do naszej propozycji świeże warzywa, a także ulubione przyprawy. To propozycja dania, które stanowi niezastąpione źródło energii.
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. bułka kajzerka
300 g łopatka wieprzowa
4 łyżka olej rzepakowy
1 łyżecz. papryka słodka
1 łyżecz. papryka ostra
1 łyżecz. sól
1 szt. pomidor
0.50 szt. żółta papryka
1 szt. czerwona cebula
4 łyżka majonez
4 szt. liść sałaty lodowej
1 opak. ketchup włocławek
Przygotowanie
Mięso nacieramy papryką ostrą i słodką oraz solą i smarujemy olejem ze wszystkich stron.
Przyprawione mięso grillujemy aż będzie miękkie, a następnie za pomocą dwóch widelców szarpiemy mięso na drobne kawałki.
Bułeczki przekrawamy na pół i krótko grillujemy.
Pomidora, paprykę i cebulkę kroimy w plasterki.
Podpieczoną bułeczkę smarujemy majonezem, do środka wkładamy liść sałaty, szarpane mięso, plasterek pomidora, kilka kawałków papryki oraz kilka krążków cebuli. Dodajemy ulubiony keczup. Podajemy na ciepło lub na zimno.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
797
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
66
gram
Tłuszcze
47
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Gluten