Bułeczki z otrębami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bułeczki z otrębami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977382485.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne bułeczki z otrębami są świetne na pożywne śniadanie. Pieczywo z dodatkiem otrębów jest pełne błonnika.
1
0 / 0
Pyszne bułeczki z otrębami są świetne na pożywne śniadanie. Pieczywo z dodatkiem otrębów jest pełne błonnika.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
2 szkl. mleko
4 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szkl. otręby pszenne
2 łyżka olej
1 łyżka cukier
4 dag. drożdże
Przygotowanie
Mleko zagrzać, rozrobić w nim drożdże z cukrem, dodać trochę mąki i wymieszać. Dodać otręby, olej i sól, mieszać dodając stopniowo po trochu mąkę, wyrabiać ciasto.
Dobrze wyrobione ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Formować bułeczki, poczekać aż wyrosną i piec na kamieniu ok. 20 min w temp. 200 st. lub w piekarniku na blasze ok. 40 min w temp 175 st.