Bułeczki z otrębami

m7
Bułeczki z otrębami

0

0 / 0

Pyszne bułeczki z otrębami są świetne na pożywne śniadanie. Pieczywo z dodatkiem otrębów jest pełne błonnika.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

2 szkl. mleko

4 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szkl. otręby pszenne

2 łyżka olej

1 łyżka cukier

4 dek. drożdże

Przygotowanie


1

Mleko zagrzać, rozrobić w nim drożdże z cukrem, dodać trochę mąki i wymieszać. Dodać otręby, olej i sól, mieszać dodając stopniowo po trochu mąkę, wyrabiać ciasto.

2

Dobrze wyrobione ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Formować bułeczki, poczekać aż wyrosną i piec na kamieniu ok. 20 min w temp. 200 st. lub w piekarniku na blasze ok. 40 min w temp 175 st.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły