Bułeczki w parmezanie

m7
Bułeczki w parmezanie

0

0 / 0

maczne bułeczki z pysznie serową skórką, pachnącą oregano

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


7 porcji

Składniki

2 łyżecz. oliwa z oliwek

1 łyżecz. oregano

0.75 łyżecz. sól

7 g drożdże

2 szkl. mąka pszenna tortowa

0.25 szkl. mleko uht 3,2%

15 dag. parmezan

0.50 szkl. woda

Przygotowanie


1

Mleko wlewamy do wody, a następnie dodajemy drożdże i cukier. Wyszystko razem mieszamy aż do rozpuszczenia się składników.

2

Następnie wsypujemy mąkę wraz z solą i łączymy składniki. Na samym końcu dodajemy oliwę z oliwek. Przykrywamy miskę ściereczką i odstawaimy na około godzinę do wyrośnięcia.

3

Dzielimy na 7 równych części i każdą formujemy wedle uznania.

4

Następnie pędzelkiem i wodą smarujemy każdą bułeczkę i obtaczamy w parmezanie z oregano. Układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem i ponownie odstawaimy do wyrośnięcia na około 45 minut. W między czasie nagrzać piekarnik do 190 * C. Piec około 15 minut. Studzić na kratce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

275

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

34

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły