Bułeczki ptysiowe
m7
Można je spożywać same, ale można też przygotować do nich nadzienie.
1
0 / 0
Można je spożywać same, ale można też przygotować do nich nadzienie.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
200 woda
1 szkl. mąka pszenna tortowa
4 szt. jaja kurze całe
12.50 dek. masło roślinne
Przygotowanie
1
Wodę zagotować wraz z masłem roślinnym do momentu jego roztopienia się, dodać mąkę pszenną.
2
Masę zagotować ciągle mieszając. Masa powinna zgęstnieć, wtedy zdjąć ją z ognia i odstawić do wystygnięcia.
3
Gdy masa będzie wystudzona, wtedy należy połączyć ją z całymi jajkami i ubijać na najwyższych obrotach miksera przez około 5 minut.
4
Z masy formować małe placuszki( np. łyżką)i piec je w temperaturze 200 stopni do przez około 25- 30 minut.