Bułeczki ptysiowe
m7
Można je spożywać same, ale można też przygotować do nich nadzienie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
89
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Można je spożywać same, ale można też przygotować do nich nadzienie.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
200 woda
1 szkl. mąka pszenna tortowa
4 szt. jaja kurze całe
12.50 dag. masło roślinne
Przygotowanie
Wodę zagotować wraz z masłem roślinnym do momentu jego roztopienia się, dodać mąkę pszenną.
Masę zagotować ciągle mieszając. Masa powinna zgęstnieć, wtedy zdjąć ją z ognia i odstawić do wystygnięcia.
Gdy masa będzie wystudzona, wtedy należy połączyć ją z całymi jajkami i ubijać na najwyższych obrotach miksera przez około 5 minut.
Z masy formować małe placuszki( np. łyżką)i piec je w temperaturze 200 stopni do przez około 25- 30 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
89
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.