Bułeczki ptysiowe

m7
Bułeczki ptysiowe

1

0 / 0

Można je spożywać same, ale można też przygotować do nich nadzienie.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

200 woda

1 szkl. mąka pszenna tortowa

4 szt. jaja kurze całe

12.50 dag. masło roślinne

Przygotowanie


1

Wodę zagotować wraz z masłem roślinnym do momentu jego roztopienia się, dodać mąkę pszenną.

2

Masę zagotować ciągle mieszając. Masa powinna zgęstnieć, wtedy zdjąć ją z ognia i odstawić do wystygnięcia.

3

Gdy masa będzie wystudzona, wtedy należy połączyć ją z całymi jajkami i ubijać na najwyższych obrotach miksera przez około 5 minut.

4

Z masy formować małe placuszki( np. łyżką)i piec je w temperaturze 200 stopni do przez około 25- 30 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

89

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły