0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
4 Szklanki
mąka
1 Szklanka
mleko UHT 1,5%
2 Szklanki
Ser mozarella
1 Sztuka
jajko
6 Sztuk
pieczarki
3 Łyżki
oregano
0.5 Łyżeczki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Drożdże rozcieramy z odrobiną podgrzanego mleka ( około 4-5 łyżek) i dodajemy cukier. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
  2. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy rozczyn, resztę podgrzanego mleka, jajko, sól i pieprz. Odstawiamy pod przykryciem ponownie do wyrośnięcia.Posypujemy oregano.
  3. Z ciasta formujemy płaskie krązki i układamy na papierze do pieczenia. Odstawiamy jeszcze na 10-15 minut.
  4. Pieczarki kroimy i układamy na krązkach i posypujemy serem,
  5. Pieczemy w 180 C aż się przyrumienią lekko.

Opis

idealne danie na wynos lub dodatek do zupy

Podobne przepisy

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!