Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
4 Szklanki
mąka
1 Szklanka
mleko UHT 1,5%
2 Szklanki
Ser mozarella
1 Sztuka
jajko
6 Sztuk
pieczarki
3 Łyżki
oregano
0.5 Łyżeczki
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Drożdże rozcieramy z odrobiną podgrzanego mleka ( około 4-5 łyżek) i dodajemy cukier. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
  2. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy rozczyn, resztę podgrzanego mleka, jajko, sól i pieprz. Odstawiamy pod przykryciem ponownie do wyrośnięcia.Posypujemy oregano.
  3. Z ciasta formujemy płaskie krązki i układamy na papierze do pieczenia. Odstawiamy jeszcze na 10-15 minut.
  4. Pieczarki kroimy i układamy na krązkach i posypujemy serem,
  5. Pieczemy w 180 C aż się przyrumienią lekko.

Opis

idealne danie na wynos lub dodatek do zupy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!