0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
4 Szklanki
mąka
1 Szklanka
mleko UHT 1,5%
2 Szklanki
Ser mozarella
1 Sztuka
jajko
6 Sztuk
pieczarki
3 Łyżki
oregano
0.5 Łyżeczki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Drożdże rozcieramy z odrobiną podgrzanego mleka ( około 4-5 łyżek) i dodajemy cukier. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
  2. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy rozczyn, resztę podgrzanego mleka, jajko, sól i pieprz. Odstawiamy pod przykryciem ponownie do wyrośnięcia.Posypujemy oregano.
  3. Z ciasta formujemy płaskie krązki i układamy na papierze do pieczenia. Odstawiamy jeszcze na 10-15 minut.
  4. Pieczarki kroimy i układamy na krązkach i posypujemy serem,
  5. Pieczemy w 180 C aż się przyrumienią lekko.

Opis

idealne danie na wynos lub dodatek do zupy

Podobne przepisy

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Placki z kalafiora, marchewki i jogurtem z sosem pomidorowy...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Placki z kalafiora, marchewki i jogurtem z sosem pomidorowym

Placki z kalafiora z salsą z pomidorów

Przepis
Łatwy Do 40 min
Placki z kalafiora z salsą z pomidorów

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Sałatka makaronowa z mango

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!