Bułeczki - pizzerki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bułeczki - pizzerki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7699-1702058020119.jpeg&w=3840&q=75)
idealne danie na wynos lub dodatek do zupy
0
0 / 0
idealne danie na wynos lub dodatek do zupy
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
4 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szkl. mleko uht 1,5%
2 szkl. mozarella
1 szt. jajko
6 szt. pieczarki
3 łyżka oregano
0.50 łyżecz. cukier
Przygotowanie
Drożdże rozcieramy z odrobiną podgrzanego mleka ( około 4-5 łyżek) i dodajemy cukier. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy rozczyn, resztę podgrzanego mleka, jajko, sól i pieprz. Odstawiamy pod przykryciem ponownie do wyrośnięcia.Posypujemy oregano.
Z ciasta formujemy płaskie krązki i układamy na papierze do pieczenia. Odstawiamy jeszcze na 10-15 minut.
Pieczarki kroimy i układamy na krązkach i posypujemy serem,
Pieczemy w 180 C aż się przyrumienią lekko.