0

Składniki

1.5 Łyżeczki
przyprawa do piernika
150 Gramów
masło
75 Gramów
cukier
150 Gramów
mąka
250 Gramów
Figi suszone
5 Sztuk
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik rozgrzać do 160C. Foremkę muffinkowa wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papilotkami. W dużej misce utrzeć masło z cukrem i następnie, stopniowo dodawać jaja. Wmieszać make, przyprawę i polowe fig. Masę rozdzielić do foremek, wierzch wypełnić pozostałymi owocami. Piec ok 25 min.

Opis

Pyszne bułeczki do kawy.

Podobne przepisy

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciastka maślane

Średni Do 40 min
Ciastka maślane

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto drożdżowe

Łatwy Do 40 min
Ciasto drożdżowe

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!