0

Składniki

1.5 Łyżeczki
przyprawa do piernika
150 Gramów
masło
75 Gramów
cukier
150 Gramów
mąka
250 Gramów
Figi suszone
5 Sztuk
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik rozgrzać do 160C. Foremkę muffinkowa wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papilotkami. W dużej misce utrzeć masło z cukrem i następnie, stopniowo dodawać jaja. Wmieszać make, przyprawę i polowe fig. Masę rozdzielić do foremek, wierzch wypełnić pozostałymi owocami. Piec ok 25 min.

Opis

Pyszne bułeczki do kawy.

Podobne przepisy

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min.

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz.

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz.

Ciastka maślane

Średni Do 40 min.

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz.

Ciasto drożdżowe

Łatwy Do 40 min.

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz.

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!