Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Bułeczki bao to wyjątkowo smaczne danie, które zachwyci każdego konesera kuchni azjatyckiej. Puszyste, lekkie i delikatne ciasto na parze wypełnione orientalnym farszem z kurczaka, chrupiącej marchewki oraz czerwonej papryki to propozycja na aromatyczny i sycący posiłek. Bułeczki bao doskonale sprawdzą się na spotkaniach z przyjaciółmi, ale też jako obiad dla całej rodziny. Spróbuj sam i poczuj smak Azji!
500 | Gramów | ||
![]() |
|||
1 | Łyżeczka |
Drożdże suszone
|
|
2 | Łyżeczki |
cukier
|
|
0.5 | Łyżeczki |
sól
|
|
250 | Mililitrów |
Letnia woda
|
|
2 | Łyżki |
Olej roślinny
|
|
Składniki na farsz |
|||
500 | Gramów |
filet z kurczaka
|
|
3 | Sztuki |
ząbek czosnku
|
|
1 | Łyżeczka |
imbir
|
|
1 | Łyżka |
sos sojowy
|
|
1 | Łyżeczka |
cukier
|
|
0.5 | Łyżeczki |
pieprz
|
|
1 | Garść |
Świeża kolendra
|
|
1 | Sztuka |
Marchewka
|
|
1 | Sztuka | ||
1 | Sztuka |
papryka czerwona
|
|
1 | Garść |
Orzeszki ziemne niesolone
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |