Budyniowy sernik

eluchap
Budyniowy sernik

2

0 / 0

Budyniowy sernik jest niezwykle kremowy i pyszny. Do tego wygląda bardzo ciekawie ze względu na dwie warstwy - budyniu i masy serowej.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

2 łyżeczka proszek do pieczenia

1 kost. mleko

750 g serek homogenizowany

2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

2 szt. jajko

1 szt. żółtko jaja kurzego

3 szt. budyń czekoladowy

3 szt. jajko

1 szt. białko jaja kurzego

1 szt. budyń śmietankowy

0.50 kost. margaryna zwykła

0.50 kost. masło

0.50 szkl. cukier

0.50 szkl. cukier puder

Przygotowanie


1

Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć blachę. Ugotować budyń czekoladowy i gorący przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystygnięcia.

2

Masło utrzeć z cukrem i stale ucierając dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy wymieszać. Na koniec lekko mieszając połączyć z pianą ubitą z 4 białek i równo rozłożyć na zimnym czekoladowym budyniu.

3

Piec w 180 stopniach C przez 40 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły