Budyniowy sernik
eluchap
2
0 / 0
0
Budyniowy sernik jest niezwykle kremowy i pyszny. Do tego wygląda bardzo ciekawie ze względu na dwie warstwy - budyniu i masy serowej.
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
2 łyżeczka proszek do pieczenia
1 kost. mleko
750 gr serek homogenizowany
2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
2 szt jajko
1 szt żółtko jaja kurzego
3 szt budyń czekoladowy
3 szt jajko
1 szt białko jaja kurzego
1 szt budyń śmietankowy
0.50 kost. margaryna zwykła
0.50 kost. masło
0.50 szkl. cukier
0.50 szkl. cukier puder
Przygotowanie
Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć blachę. Ugotować budyń czekoladowy i gorący przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystygnięcia.
Masło utrzeć z cukrem i stale ucierając dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy wymieszać. Na koniec lekko mieszając połączyć z pianą ubitą z 4 białek i równo rozłożyć na zimnym czekoladowym budyniu.
Piec w 180 stopniach C przez 40 minut.