Budyniowy sernik

eluchap

Budyniowy sernik to idealny wybór na każdą okazję – od rodzinnych spotkań po święta. Nie tylko pysznie smakuje, ale świetnie prezentuje się na stole. Jest kremowy, wilgotny i z pewnością przypadnie do gustu fanom tradycyjnych ciast. Doskonale pasuje do kawy lub herbaty. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
248
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Budyniowy sernik to idealny wybór na każdą okazję – od rodzinnych spotkań po święta. Nie tylko pysznie smakuje, ale świetnie prezentuje się na stole. Jest kremowy, wilgotny i z pewnością przypadnie do gustu fanom tradycyjnych ciast. Doskonale pasuje do kawy lub herbaty. Smacznego!
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka mleko
750 g serek homogenizowany
2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
2 szt. jajko
1 szt. żółtko jaja kurzego
3 szt. budyń czekoladowy
3 szt. jajko
1 szt. białko jaja kurzego
1 szt. budyń śmietankowy
0.50 kostka margaryna zwykła
0.50 kostka masło
0.50 szkl. cukier
0.50 szkl. cukier puder
Przygotowanie
Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć blachę. Ugotować budyń czekoladowy i gorący przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystygnięcia.
Masło utrzeć z cukrem i stale ucierając dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy wymieszać. Na koniec lekko mieszając połączyć z pianą ubitą z 4 białek i równo rozłożyć na zimnym czekoladowym budyniu.
Piec w 180 stopniach C przez 40 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
248
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.