Budyniowy sernik
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
eluchap
![Budyniowy sernik](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976609845.jpeg&w=3840&q=75)
Budyniowy sernik jest niezwykle kremowy i pyszny. Do tego wygląda bardzo ciekawie ze względu na dwie warstwy - budyniu i masy serowej.
2
0 / 0
Budyniowy sernik jest niezwykle kremowy i pyszny. Do tego wygląda bardzo ciekawie ze względu na dwie warstwy - budyniu i masy serowej.
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka mleko
750 g serek homogenizowany
2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
2 szt. jajko
1 szt. żółtko jaja kurzego
3 szt. budyń czekoladowy
3 szt. jajko
1 szt. białko jaja kurzego
1 szt. budyń śmietankowy
0.50 kostka margaryna zwykła
0.50 kostka masło
0.50 szkl. cukier
0.50 szkl. cukier puder
Przygotowanie
Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć blachę. Ugotować budyń czekoladowy i gorący przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystygnięcia.
Masło utrzeć z cukrem i stale ucierając dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy wymieszać. Na koniec lekko mieszając połączyć z pianą ubitą z 4 białek i równo rozłożyć na zimnym czekoladowym budyniu.
Piec w 180 stopniach C przez 40 minut.