0

Składniki

1 Łyżeczka
kakao
0.75 Litra
mleko
300 Gramów
Dżem śliwkowy niskosłodzony
1 Sztuka
budyń śmietankowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Rozdzielić na 2 części, do jednej dać kakao, a do drugiej już nic. Na dno pucharka włożyć 2 łyżki jasnej masy, na to 2 łyżki dżemu lub konfitury, następnie 2 łyżki ciemnej masy, przyozdobić wedle gustu i smaku.

Opis

pomysł na ten prosty deserek przyszedł bardzo dawno temu i na stałe zagościł w moim menu:]

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Blok czekoladowy z paluszkami

Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Chleb w lamparcie cętki

Łatwy Do 3 godz
Chleb w lamparcie cętki

Chocolatta Piernikowa

Łatwy Do 15 min
Chocolatta Piernikowa

Chocolatta Pomarańczowa

Łatwy Do 15 min
Chocolatta Pomarańczowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!