5

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Litra
śmietana 18%
1 Szklanka
cukier
1 Sztuka
BISZKOPT:
6 Sztuk
jajko
4 Sztuki
budyń śmietankowy
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
Aromat śmietankowy
1 Sztuka
KREM:
2 Sztuki
Galaretka pomarańczowa
1 Sztuka
Cukier puder do dekoracji
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywną pianę, nadal ubijając dodawać cukier, cukier waniliowy i żółtka. Do ubitej masy dodać wymieszane budynie z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm i piec ok. 30 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i przekroić na dwie części. Każdy placek biszkoptowy nasączyć wodą z aromatem śmietankowym.
  2. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Śmietanę zmiksować dodając tężejącą galaretkę. Kremem przełożyć biszkopty.
  3. Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem.

Opis

Polecam

Podobne przepisy

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciasteczka owsiane z dżemem

Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!