Budyniowiec

m7
Budyniowiec

5

0 / 0

Polecam

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

0.50 l śmietana 18%

1 szkl. cukier

6 szt. jajko

4 szt. budyń śmietankowy

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. aromat śmietankowy

2 szt. galaretka pomarańczowa

1 szt. cukier puder do dekoracji

1 łyżka mąka ziemniaczana

Przygotowanie


1

Białka ubić na sztywną pianę, nadal ubijając dodawać cukier, cukier waniliowy i żółtka. Do ubitej masy dodać wymieszane budynie z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm i piec ok. 30 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i przekroić na dwie części. Każdy placek biszkoptowy nasączyć wodą z aromatem śmietankowym.

2

Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Śmietanę zmiksować dodając tężejącą galaretkę. Kremem przełożyć biszkopty.

3

Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły