5

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Litra
śmietana 18%
1 Szklanka
cukier
1 Sztuka
BISZKOPT:
6 Sztuk
jajko
4 Sztuki
budyń śmietankowy
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
Aromat śmietankowy
1 Sztuka
KREM:
2 Sztuki
Galaretka pomarańczowa
1 Sztuka
Cukier puder do dekoracji
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywną pianę, nadal ubijając dodawać cukier, cukier waniliowy i żółtka. Do ubitej masy dodać wymieszane budynie z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm i piec ok. 30 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i przekroić na dwie części. Każdy placek biszkoptowy nasączyć wodą z aromatem śmietankowym.
  2. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Śmietanę zmiksować dodając tężejącą galaretkę. Kremem przełożyć biszkopty.
  3. Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem.

Opis

Polecam

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!