5

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Litra
śmietana 18%
1 Szklanka
cukier
1 Sztuka
BISZKOPT:
6 Sztuk
jajko
4 Sztuki
budyń śmietankowy
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
Aromat śmietankowy
1 Sztuka
KREM:
2 Sztuki
Galaretka pomarańczowa
1 Sztuka
Cukier puder do dekoracji
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywną pianę, nadal ubijając dodawać cukier, cukier waniliowy i żółtka. Do ubitej masy dodać wymieszane budynie z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm i piec ok. 30 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i przekroić na dwie części. Każdy placek biszkoptowy nasączyć wodą z aromatem śmietankowym.
  2. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Śmietanę zmiksować dodając tężejącą galaretkę. Kremem przełożyć biszkopty.
  3. Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem.

Opis

Polecam

Podobne przepisy

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciasteczka owsiane z dżemem

Przepis
Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!