5

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Litra
śmietana 18%
1 Szklanka
cukier
1 Sztuka
BISZKOPT:
6 Sztuk
jajko
4 Sztuki
budyń śmietankowy
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
Aromat śmietankowy
1 Sztuka
KREM:
2 Sztuki
Galaretka pomarańczowa
1 Sztuka
Cukier puder do dekoracji
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywną pianę, nadal ubijając dodawać cukier, cukier waniliowy i żółtka. Do ubitej masy dodać wymieszane budynie z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm i piec ok. 30 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i przekroić na dwie części. Każdy placek biszkoptowy nasączyć wodą z aromatem śmietankowym.
  2. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Śmietanę zmiksować dodając tężejącą galaretkę. Kremem przełożyć biszkopty.
  3. Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem.

Opis

Polecam

Podobne przepisy

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!