Budyniokisiel
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Budyniokisiel](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973662423.jpeg&w=3840&q=75)
ciekawy deserek - połączenie 2w1
1
0 / 0
ciekawy deserek - połączenie 2w1
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. kwasek cytrynowy
1 szt. jabłko
1 szt. budyń śmietankowy
4 łyżka cukier
Przygotowanie
1
W pól szklance zimnej wody rozpuszczamy budyn, 1,5 szklanki wody wlewamy do garnka i gotujemy, dodajemy mala szczypte kwasku i cukier.
2
Jabłko obieramy i kroimy na 4 częsci, wjmujemy gniazda nasienne. gdy woda zaczyna sie gotowac to wrzucamy do niej jabłko i parzymy je ok 4 - 5 minut tak aby bylo miekkie, po tym czasie jabłka wyjmujemy i wkladamy do polmisków.
3
Na gotującą wodę wlewamy budyn i mieszamy.
4
Gorący przelewasmy do miseczek z jabłkami, taki budyn ma świetny smak! :)