Budyń karmelowy z powidłami śliwkowymi
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Budyń karmelowy z powidłami śliwkowymi](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977427901.jpeg&w=3840&q=75)
Jest naprawdę smaczny, niedrogi no i przede wszystkim szybki w wykonaniu:)
0
0 / 0
Jest naprawdę smaczny, niedrogi no i przede wszystkim szybki w wykonaniu:)
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
5 łyżecz. wiórki czekoladowe
0.75 l mleko
300 g powidła śliwkowe łowicz
2 szt. budyń karmelowy
5 łyżka bita śmietana
Przygotowanie
1
Budynie przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Gorący rozłożyć do 5 szklanek po ok. 2 łyżki. Następnie na budyń wyłożyć ok. 1 łyżkę powideł, znów budyń (2 łyżki), powidła.
2
Przybrać bitą śmietaną. Wierzch można udekorować czekoladową posypką.