Budyń czekoladowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Budyń czekoladowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974050437.jpeg&w=3840&q=75)
Masz ochotę na odrobinę czekoladowego szaleństwa? Postaw na intensywny czekoladowy smak w gęstym, aksamitnym budyniu. Pokażemy Ci, w jak prosty i szybki sposób możesz samodzielnie przyrządzić wartościowy budyń, bez zbędnych chemicznych dodatków. Przygotowany w ten sposób deser możesz serwowac zarówno na na ciepło, jak i na zimno. Zawsze smakuje wyśmienicie!
0
4.2 / 5
Masz ochotę na odrobinę czekoladowego szaleństwa? Postaw na intensywny czekoladowy smak w gęstym, aksamitnym budyniu. Pokażemy Ci, w jak prosty i szybki sposób możesz samodzielnie przyrządzić wartościowy budyń, bez zbędnych chemicznych dodatków. Przygotowany w ten sposób deser możesz serwowac zarówno na na ciepło, jak i na zimno. Zawsze smakuje wyśmienicie!
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
500 mleko
30 g skrobia ziemniaczana
45 g kakao decomorreno
50 g cukier
2 szt. żółtko
125 śmietanka kremowa 30%
5 szt. truskawki
Przygotowanie
W 150 ml mleka rozmieszaj skrobię ziemniaczaną, kakao oraz cukier i żółtka.
Pozostałą część mleka podgrzewaj. Gdy zacznie się gotować wlej pozostałe rozrobione składniki, cały czas energicznie mieszając.
Zdejmij z kuchenki garnek, kiedy budyń zgęstnieje.
Przelej budyń do szklanek, podawaj na gorąco lub schłodzone z dodatkiem ubitej śmietanki ze świeżymi owocami.
Kategorie
Alergeny
Mleko
Laktoza
Jajka