Bucatini z camembertem

Lubella
Bucatini z camembertem

0

0 / 0

To danie to dowód na to, że z kilku składników można zrobić coś naprawdę dobrego. Bucatini z camembertem i boczkiem to wyjątkowe danie dla miłośników intensywnych smaków i kremowej konsystencji. Gruby, rurkowaty makaron bucatini idealnie łączy się z aksamitnym sosem z rozpływającego się camemberta i wyrazistym boczkiem. To świetny wybór zarówno na szybki obiad, jak i późną kolację – całość robi się w niecałe pół godziny i naprawdę trudno poprzestać na jednej porcji.

7

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella bucatini

1 szt. camembert

1 szt. cebula

80 ml mleko

150 g boczek

1 pęcz. szczypiorek do posypania

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

Przygotowanie


1

Pokrój boczek w drobną kostkę.

2

Wrzuć boczek na rozgrzaną patelnię i smaż, aż się przyrumieni.

3

Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę.

4

Smaż razem, aż cebula się zeszkli i lekko skarmelizuje.

5

Dodaj pokrojony ser camembert.

6

Przykryj patelnię i podgrzewaj, aż ser całkowicie się rozpuści.

7

Wlej mleko i dokładnie wymieszaj, aby powstał kremowy sos.

8

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

9

Ugotuj makaron bucatini zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

10

Odcedzony makaron dodaj do sosu i wszystko razem wymieszaj.

11

Podawaj bucatini posypane świeżo posiekanym szczypiorkiem.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły