Brzoskwiniowe piersi

m7
Brzoskwiniowe piersi

1

0 / 0

nie tylko na co dzień, ale i na specjalne okazje

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 olej

4 szcz. sól

4 szcz. pieprz

50 g mąka pszenna tortowa

200 g płatki kukurydziane

4 szt. pierś kurczaka

8 szt. brzoskwinia w syropie

2 szt. jaja kurze całe

3 łyżka mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Piersi umyć, osuszyć i każdą pierś naciąć tworząc kieszeń.

2

Posolić i popieprzyć, odstawić na 10 minut.

3

W każdą kieszeń włożyć po dwie połówki brzoskwiń.

4

Płatki delikatnie rozgnieść i wymieszać z mąką.

5

Przygotować mąkę do obtaczania i każdą pierś wypchaną brzoskwiniami obtoczyć w mące.

6

Jajka roztrzepać z odrobiną soli i pieprzu.

7

Obtoczone w mące piersi zamoczyć w jajku, następnie panierować w mieszance płatków z mąką.

8

Smażyć w dużej ilości oliwy, aby do połowy były przykryte po około 6 minut z każdej strony.

9

Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły