Brzoskwiniowe piersi
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Brzoskwiniowe piersi](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975567292.jpeg&w=3840&q=75)
nie tylko na co dzień, ale i na specjalne okazje
1
0 / 0
nie tylko na co dzień, ale i na specjalne okazje
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 olej
4 szczyp. sól
4 szczyp. pieprz
50 g mąka pszenna tortowa
200 g płatki kukurydziane
4 szt. pierś kurczaka
8 szt. brzoskwinia w syropie
2 szt. jaja kurze całe
3 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Piersi umyć, osuszyć i każdą pierś naciąć tworząc kieszeń.
Posolić i popieprzyć, odstawić na 10 minut.
W każdą kieszeń włożyć po dwie połówki brzoskwiń.
Płatki delikatnie rozgnieść i wymieszać z mąką.
Przygotować mąkę do obtaczania i każdą pierś wypchaną brzoskwiniami obtoczyć w mące.
Jajka roztrzepać z odrobiną soli i pieprzu.
Obtoczone w mące piersi zamoczyć w jajku, następnie panierować w mieszance płatków z mąką.
Smażyć w dużej ilości oliwy, aby do połowy były przykryte po około 6 minut z każdej strony.
Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.