0

Składniki

5 Kilogramów
Brzoskwinia
1 Kilogram
cukier
10 Litrów
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Brzoskwinie myjemy, obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy na kawałki.
  2. układamy w słoikach.
  3. robimy syrop: na jeden litr letniej wody dajemy 10 łyżek cukru, mieszamy i zalewamy owoce.
  4. zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 10 minut.

Opis

Dobre do deserów i ciast brzoskwinie w syropie. Można je zjeść same, bez dodatków.

Podobne przepisy

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Wagonik z makaronu Mini Świderki z czekoladą

Łatwy Do 40 min
Wagonik z makaronu Mini Świderki z czekoladą

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Łatwy Do 15 min
PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!