Brzoskwinie w syropie
m7
Brzoskwinie w syropie to idealny sposób na zachowanie smaku i wartości odżywczych sezonowych owoców na dłużej. Świetnie sprawdzą się do deserów, ciast, tortów i innych słodkich wypieków. Doskonale smakują również z naleśnikami, goframi lub lodami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
649
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
154
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Brzoskwinie w syropie to idealny sposób na zachowanie smaku i wartości odżywczych sezonowych owoców na dłużej. Świetnie sprawdzą się do deserów, ciast, tortów i innych słodkich wypieków. Doskonale smakują również z naleśnikami, goframi lub lodami.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
5 kg brzoskwinia
1 kg cukier
10 l woda
Przygotowanie
Brzoskwinie myjemy, obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy na kawałki.
Owoce układamy w wyparzonych słoikach.
Na jeden litr letniej wody dajemy 10 łyżek cukru, mieszamy i zalewamy owoce.
Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 10 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
649
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
154
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.