Brzoskwinie w syropie

m7
Brzoskwinie w syropie

0

0 / 0

Brzoskwinie w syropie to idealny sposób na zachowanie smaku i wartości odżywczych sezonowych owoców na dłużej. Świetnie sprawdzą się do deserów, ciast, tortów i innych słodkich wypieków. Doskonale smakują również z naleśnikami, goframi lub lodami.

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

5 kg brzoskwinia

1 kg cukier

10 l woda

Przygotowanie


1

Brzoskwinie myjemy, obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy na kawałki.

2

Owoce układamy w wyparzonych słoikach.

3

Na jeden litr letniej wody dajemy 10 łyżek cukru, mieszamy i zalewamy owoce.

4

Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 10 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

649

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

154

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły