Brzoskwinie w syropie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Brzoskwinie w syropie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1718623491372.jpg&w=3840&q=75)
Brzoskwinie w syropie to idealny sposób na zachowanie smaku i wartości odżywczych sezonowych owoców na dłużej. Świetnie sprawdzą się do deserów, ciast, tortów i innych słodkich wypieków. Doskonale smakują również z naleśnikami, goframi lub lodami.
0
0 / 0
Brzoskwinie w syropie to idealny sposób na zachowanie smaku i wartości odżywczych sezonowych owoców na dłużej. Świetnie sprawdzą się do deserów, ciast, tortów i innych słodkich wypieków. Doskonale smakują również z naleśnikami, goframi lub lodami.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
5 kg brzoskwinia
1 kg cukier
10 l woda
Przygotowanie
Brzoskwinie myjemy, obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy na kawałki.
Owoce układamy w wyparzonych słoikach.
Na jeden litr letniej wody dajemy 10 łyżek cukru, mieszamy i zalewamy owoce.
Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 10 minut.