0

Składniki

5 Kilogramów
Brzoskwinia
1 Kilogram
cukier
10 Litrów
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Brzoskwinie myjemy, obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy na kawałki.
  2. układamy w słoikach.
  3. robimy syrop: na jeden litr letniej wody dajemy 10 łyżek cukru, mieszamy i zalewamy owoce.
  4. zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 10 minut.

Opis

Dobre do deserów i ciast brzoskwinie w syropie. Można je zjeść same, bez dodatków.

Podobne przepisy

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Wagonik z makaronu Mini Świderki z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wagonik z makaronu Mini Świderki z czekoladą

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!