Bruschetta z figami i fetą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
EkspertOdKuchni
![Bruschetta z figami i fetą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1713780034471.jpeg&w=3840&q=75)
Masz ochotę na niebanalne połączenie smakowe? Koniecznie zasmakuj bruschetty z figą i fetą! To idealny wybór dla osób, które cenią sobie lekkość i świeżość dań. Kawałki chrupiącego chleba pokrytego miękką fetą i słodkimi kawałkami fig doskonale komponują się ze słodyczą miodu i aromatem tymianku. Figi pieczone z fetą to propozycja dla nawet najbardziej wymagających smakoszy.
0
0 / 0
Masz ochotę na niebanalne połączenie smakowe? Koniecznie zasmakuj bruschetty z figą i fetą! To idealny wybór dla osób, które cenią sobie lekkość i świeżość dań. Kawałki chrupiącego chleba pokrytego miękką fetą i słodkimi kawałkami fig doskonale komponują się ze słodyczą miodu i aromatem tymianku. Figi pieczone z fetą to propozycja dla nawet najbardziej wymagających smakoszy.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g feta
4 łyżka miód
60 oliwa z oliwek extra virgin
1 szczyp. sól, pieprz
4 szt. kromka chleba pszennego
4 szt. figi
1 pęcz. świeży tymianek
Przygotowanie
Chleb pokroić na grube kromki (około 2 cm wysokości), polać oliwą extra i wstawić do piekarnika ustawionego na opcję grill, aż pieczywo się zarumieni z wierzchu.
Fetę pokruszyć na mniejsze kawałki, a figę pokroić w plastry. Ułożyć na grillowanym chlebie i wstawić do piekarnika na 3-4 minuty.
Gotową bruschettę polać miodem, doprawić solą, pieprzem i posypać tymiankiem.