1

Składniki

1 Kilogram
Brukselka
0.3 Kostki
masło
2 Łyżki
bułka tarta
0.5 Kostki
ser żółty
1 Łyżka
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Oczyszczoną i umytą brukselkę wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy na pół twardo. Odcedzamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
  2. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy na nim bułkę tartą. Polewamy nią naszą brukselkę. Posypujemy na wierzchu startym żółtym serem i wkładamy do piekarnika.
  3. Zapiekamy do roztopienia i zarumienienia się sera.Brukselkę w takiej wersji można podawać jako dodatek do obiadu lub jako osobne danie.

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kluski leniwe

Łatwy Do 40 min
Kluski leniwe

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Makaron zapiekany z pomidorami

Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!