Brukselka zapiekana z serem

m7
Brukselka zapiekana z serem

1

0 / 0

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 kg brukselka

0.30 kost. masło

2 łyżka bułka tarta

0.50 kost. ser żółty

1 łyżka sól

Przygotowanie


1

Oczyszczoną i umytą brukselkę wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy na pół twardo. Odcedzamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego.

2

Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy na nim bułkę tartą. Polewamy nią naszą brukselkę. Posypujemy na wierzchu startym żółtym serem i wkładamy do piekarnika.

3

Zapiekamy do roztopienia i zarumienienia się sera.Brukselkę w takiej wersji można podawać jako dodatek do obiadu lub jako osobne danie.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły