Brukselka po Tajsku
kontakt_2
Pikantna, chrupiąca i bardzo oryginalna – brukselka po tajsku. Idealna jako dodatek do obiadu. Zdrowe odżywianie w przepysznej wersji do której będziesz na pewno często wracał.
0
5 / 1
Pikantna, chrupiąca i bardzo oryginalna – brukselka po tajsku. Idealna jako dodatek do obiadu. Zdrowe odżywianie w przepysznej wersji do której będziesz na pewno często wracał.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
500 g brukselka
2 szt. ząbek czosnku
0.50 szt. limonka
3 łyżka sos sojowy
1 łyżka cukier brązowy
4 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
1 szcz. sól
3 łyżka olej roślinny
3 łyżka kolendra
Przygotowanie
Brukselkę myjemy i pozbawiamy twardych końców.
W garnku gotujemy wodę. Dodajemy sól i gotujemy brukselkę przez ok. 10 minut.
Czosnek przeciskamy do miseczki.
W misce mieszamy sok z limonki, sos sojowy, przeciśnięty czosnek, cukier i ketchup.
Ugotowaną brukselkę przelewamy zimną wodą. Obtaczamy we wcześniej przygotowanym przez nas sosie.
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy brukselkę i podsmażamy przez 3-4 minuty.
Podajemy ze świeżą, posiekaną kolendrą.