Brukselka po Tajsku

kontakt_2
Brukselka po Tajsku

0

5 / 1

Pikantna, chrupiąca i bardzo oryginalna – brukselka po tajsku. Idealna jako dodatek do obiadu. Zdrowe odżywianie w przepysznej wersji do której będziesz na pewno często wracał.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

500 g brukselka

2 szt. ząbek czosnku

0.50 szt. limonka

3 łyżka sos sojowy

1 łyżka cukier brązowy

4 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

1 szcz. sól

3 łyżka olej roślinny

3 łyżka kolendra

Przygotowanie


1

Brukselkę myjemy i pozbawiamy twardych końców.

2

W garnku gotujemy wodę. Dodajemy sól i gotujemy brukselkę przez ok. 10 minut.

3

Czosnek przeciskamy do miseczki.

4

W misce mieszamy sok z limonki, sos sojowy, przeciśnięty czosnek, cukier i ketchup.

5

Ugotowaną brukselkę przelewamy zimną wodą. Obtaczamy we wcześniej przygotowanym przez nas sosie.

6

Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy brukselkę i podsmażamy przez 3-4 minuty.

7

Podajemy ze świeżą, posiekaną kolendrą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły