0

Składniki

1 Kilogram
Brukselki
1 Szczypta
sól biała
1 Łyżka
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na blasze umieścić obrane i wypłukane brukselki.
  2. Rozgrzać piec do 180 C.
  3. Spryskać brukselki oliwą i posolić.
  4. Piec aż staną się chrupiące.

Opis

Są chrupiące jak frytki lub chipsy, natomiast na pewno zawierają mniej kalorii. Warunek by je zjeść-trzeba lubić brukselkę.

Podobne przepisy

Szaszłyk z ziemniaków

Przepis
Średni Do 1 godz
Szaszłyk z ziemniaków

Szaszłyki z krewetek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki z krewetek

Grillowany bakłażan

Przepis
Łatwy Do 15 min
Grillowany bakłażan

Szaszłyki krewetek w pietruszce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki krewetek w pietruszce

Szaszłyki wegetariańskie na grilla z kukurydzą i ketchupem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szaszłyki wegetariańskie na grilla z kukurydzą i ketchupem

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Marynata do karkówki z grilla

Przepis
Łatwy Do 15 min
Marynata do karkówki z grilla

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!