Brownies

m7
Brownies

0

0 / 0

Palce lizać

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

0.75 kost. masło

1 szkl. cukier

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 szkl. orzechy włoskie

2 szt. czekolada gorzka

3 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Stopić w rondlu czekolady z masłem. Jajka ubić porządnie z cukrem, zmieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Połączyć to z ostudzonymi czekoladami, wyłożyć na keksówkę natartą masłem i tartą bułeczką. Posypać z wierzchu orzechami (lub płatkami migdałowymi).

2

Piec w 180-200 stopni, jakies 20-30 minut. Ważne - ciasto ma być ciut niedopieczone, wilgotne w środku.

3

Podawać - na ciepło, a jak z bitą śmietaną to w ogóle... Kiedyś padł rekord - zjedliśmy całe ciasto w 20 minut od zakończenia pieczenia - bardzo gorące, bardzo pyszne.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły