Inspiracja: Adobe Stock
0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.75 Kostki
masło
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
mąka
0.5 Szklanki
orzechy włoskie
2 Sztuki
czekolada gorzka
3 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Stopić w rondlu czekolady z masłem. Jajka ubić porządnie z cukrem, zmieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Połączyć to z ostudzonymi czekoladami, wyłożyć na keksówkę natartą masłem i tartą bułeczką. Posypać z wierzchu orzechami (lub płatkami migdałowymi).
  2. Piec w 180-200 stopni, jakies 20-30 minut. Ważne - ciasto ma być ciut niedopieczone, wilgotne w środku.
  3. Podawać - na ciepło, a jak z bitą śmietaną to w ogóle... Kiedyś padł rekord - zjedliśmy całe ciasto w 20 minut od zakończenia pieczenia - bardzo gorące, bardzo pyszne.

Opis

Palce lizać

Podobne przepisy

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Muffinki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kawowe brownie

Przepis
Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!