0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.75 Kostki
masło
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
mąka
0.5 Szklanki
orzechy włoskie
2 Sztuki
czekolada gorzka
3 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Stopić w rondlu czekolady z masłem. Jajka ubić porządnie z cukrem, zmieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Połączyć to z ostudzonymi czekoladami, wyłożyć na keksówkę natartą masłem i tartą bułeczką. Posypać z wierzchu orzechami (lub płatkami migdałowymi).
  2. Piec w 180-200 stopni, jakies 20-30 minut. Ważne - ciasto ma być ciut niedopieczone, wilgotne w środku.
  3. Podawać - na ciepło, a jak z bitą śmietaną to w ogóle... Kiedyś padł rekord - zjedliśmy całe ciasto w 20 minut od zakończenia pieczenia - bardzo gorące, bardzo pyszne.

Opis

Palce lizać

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Muffinki

Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Kawowe brownie

Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Keks

Łatwy Do 3 godz
Keks

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!