Brownie z serem i dżemem wiśniowym
maspexdigital
Brownie to intensywnie czekoladowe ciasto, a z dodatkiem serka waniliowego i lekko kwaśnego dżemu wiśniowego to prawdziwy rarytas. Wypróbuj nasz przepis na urozmaicone, pyszne brownie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4520
kcal
Białka
72
gram
Węglowodany
493
gram
Tłuszcze
252
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Brownie to intensywnie czekoladowe ciasto, a z dodatkiem serka waniliowego i lekko kwaśnego dżemu wiśniowego to prawdziwy rarytas. Wypróbuj nasz przepis na urozmaicone, pyszne brownie.
8
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
200 g masło
200 g czekolada deserowa
180 g cukier trzcinowy
200 g mąka pszenna tortowa lubella
3 szt. jajko
1 opak. cukier waniliowy
1 opak. serek waniliowy
1 szt. jajko
Przygotowanie
Masło oraz posiekaną czekoladę umieścić w rondelku, podgrzewać- mieszając- do momentu, aż czekolada się roztopi. Odstawić, przestudzić
Jaja wymieszać z cukrem trzcinowym i waniliowym, tylko do połączenia się składników, wlać masło z czekoladą, przesiać mąkę i wymieszać.
Masę przelać do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką.
Serek wymieszać z jajkiem i porobić kleksy na wierzchu czekoladowego ciasta.
Tak samo zrobić z dżemem, a na koniec patyczkiem delikatnie przemieszać.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Piec około 20 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4520
kcal
Białka
72
gram
Węglowodany
493
gram
Tłuszcze
252
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.