Brownie z serem i dżemem wiśniowym
maspexdigital
Brownie to intensywnie czekoladowe ciasto, a z dodatkiem serka waniliowego i lekko kwaśnego dżemu wiśniowego to prawdziwy rarytas. Wypróbuj nasz przepis na urozmaicone, pyszne brownie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Brownie to intensywnie czekoladowe ciasto, a z dodatkiem serka waniliowego i lekko kwaśnego dżemu wiśniowego to prawdziwy rarytas. Wypróbuj nasz przepis na urozmaicone, pyszne brownie.
8
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
200 g masło
200 g czekolada deserowa
180 g cukier trzcinowy
200 g mąka pszenna tortowa lubella
3 szt. jajko
1 opak. cukier waniliowy
1 opak. serek waniliowy
1 szt. jajko
Przygotowanie
Masło oraz posiekaną czekoladę umieścić w rondelku, podgrzewać- mieszając- do momentu, aż czekolada się roztopi. Odstawić, przestudzić
Jaja wymieszać z cukrem trzcinowym i waniliowym, tylko do połączenia się składników, wlać masło z czekoladą, przesiać mąkę i wymieszać.
Masę przelać do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką.
Serek wymieszać z jajkiem i porobić kleksy na wierzchu czekoladowego ciasta.
Tak samo zrobić z dżemem, a na koniec patyczkiem delikatnie przemieszać.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Piec około 20 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.