Brownie z serem i dżemem wiśniowym

maspexdigital
Brownie z serem i dżemem wiśniowym

0

0 / 0

Brownie to intensywnie czekoladowe ciasto, a z dodatkiem serka waniliowego i lekko kwaśnego dżemu wiśniowego to prawdziwy rarytas. Wypróbuj nasz przepis na urozmaicone, pyszne brownie.

8

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

200 g masło

200 g czekolada deserowa

180 g cukier trzcinowy

200 g mąka pszenna tortowa lubella

3 szt. jajko

1 opak. cukier waniliowy

1 opak. serek waniliowy

1 szt. jajko

Przygotowanie


1

Masło oraz posiekaną czekoladę umieścić w rondelku, podgrzewać- mieszając- do momentu, aż czekolada się roztopi. Odstawić, przestudzić

2

Jaja wymieszać z cukrem trzcinowym i waniliowym, tylko do połączenia się składników, wlać masło z czekoladą, przesiać mąkę i wymieszać.

3

Masę przelać do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką.

4

Serek wymieszać z jajkiem i porobić kleksy na wierzchu czekoladowego ciasta.

5

Tak samo zrobić z dżemem, a na koniec patyczkiem delikatnie przemieszać.

6

Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Piec około 20 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

4520

kcal

Białka

72

gram

Węglowodany

493

gram

Tłuszcze

252

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły