Brownie z serem i dżemem wiśniowym

maspexdigital
Brownie z serem i dżemem wiśniowym

0

0 / 0

Brownie to intensywnie czekoladowe ciasto, a z dodatkiem serka waniliowego i lekko kwaśnego dżemu wiśniowego to prawdziwy rarytas. Wypróbuj nasz przepis na urozmaicone, pyszne brownie.

8

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

200 g masło

200 g czekolada deserowa

180 g cukier trzcinowy

200 g mąka pszenna tortowa lubella

3 szt. jajko

1 opak. cukier waniliowy

1 opak. serek waniliowy

1 szt. jajko

Przygotowanie


1

Masło oraz posiekaną czekoladę umieścić w rondelku, podgrzewać- mieszając- do momentu, aż czekolada się roztopi. Odstawić, przestudzić

2

Jaja wymieszać z cukrem trzcinowym i waniliowym, tylko do połączenia się składników, wlać masło z czekoladą, przesiać mąkę i wymieszać.

3

Masę przelać do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką.

4

Serek wymieszać z jajkiem i porobić kleksy na wierzchu czekoladowego ciasta.

5

Tak samo zrobić z dżemem, a na koniec patyczkiem delikatnie przemieszać.

6

Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Piec około 20 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły