Brownie z porzeczką

decomorreno
Brownie z porzeczką

0

4.5 / 2

Brownie to wyjątkowo czekoladowe ciasto, którego smak warto przełamać kwaskową nutą. Może porzeczka? Idealnie komponuje się ze słodkim smakiem, nadając deserowi niepowtarzalny charakter. W tym przypadku to porzeczka staje się wisienką na torcie!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

200 g cukier

250 g masło

1 szcz. sól

160 g kakao decomorreno

150 g cukier brązowy

70 g lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 łyżeczka sól koszerna

200 g porzeczki czerwone

Przygotowanie


1

Oba rodzaje cukru ubij lekko z jajkami za pomocą trzepaczki.

2

Dodaj następnie rozpuszczone i wystudzone masło.

3

Przesiej kakao oraz mąkę i szczyptę soli i połącz z masą jajeczną.

4

Przełóż do formy, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia. Na wierzchu posyp czerwoną porzeczką, włóż do piekarnika i piecz przez około 35 minut w temp. 180 C.

5

Sprawdź za pomocą wykałaczki czy ciasto jest gotowe

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły