Brownie z porzeczką
decomorreno
Brownie to wyjątkowo czekoladowe ciasto, którego smak warto przełamać kwaskową nutą. Może porzeczka? Idealnie komponuje się ze słodkim smakiem, nadając deserowi niepowtarzalny charakter. W tym przypadku to porzeczka staje się wisienką na torcie!
0
4.5 / 2
Brownie to wyjątkowo czekoladowe ciasto, którego smak warto przełamać kwaskową nutą. Może porzeczka? Idealnie komponuje się ze słodkim smakiem, nadając deserowi niepowtarzalny charakter. W tym przypadku to porzeczka staje się wisienką na torcie!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
200 g cukier
250 g masło
1 szcz. sól
160 g kakao decomorreno
150 g cukier brązowy
70 g lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 łyżeczka sól koszerna
200 g porzeczki czerwone
Przygotowanie
Oba rodzaje cukru ubij lekko z jajkami za pomocą trzepaczki.
Dodaj następnie rozpuszczone i wystudzone masło.
Przesiej kakao oraz mąkę i szczyptę soli i połącz z masą jajeczną.
Przełóż do formy, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia. Na wierzchu posyp czerwoną porzeczką, włóż do piekarnika i piecz przez około 35 minut w temp. 180 C.
Sprawdź za pomocą wykałaczki czy ciasto jest gotowe