Brownie z kokosową nutą i Czekodżemem

maspexdigital
Brownie z kokosową nutą i Czekodżemem

1

0 / 0

Niesamowicie smaczne i wilgotne ciasto brownie to połączenie intensywnego smaku czekolady z delikatnym aromatem kokosa. Jest wyjątkowo proste i łatwe w przygotowaniu. Zadowoli każdego miłośnika słodkich deserów i sprawdzi się na każdą okazję — od imprez z przyjaciółmi po rodzinne uroczystości.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 opak. czekodżem wiśniowy łowicz

120 g olej kokosowy nierafinowany płynny

50 g cukier kokosowy

50 g mąka kokosowa

3 szt. jaja l

0.33 dek. kakao decomorreno

1 szcz. sól

Przygotowanie


1

Kakao z olejem kokosowym umieść w garnuszku, podgrzej i mieszaj do całkowitego roztopienia, a następnie przelej do miski.

2

Do miski przełóż Czekodżem Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą.

3

Czekoladową mieszankę przelej do miski z Czekodżemem, wsyp cukier oraz mąkę, wbij jajka i wymieszaj – najlepiej rózgą, aż składniki się połączą.

4

Ciasto wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika na 180°.

5

Piecz ok. 22-25 minut, a najlepiej do suchego patyczka.

6

Po wystygnięciu wierzch posmaruj Czekodżemem Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły