Brownie z kokosową nutą i Czekodżemem
maspexdigital
Niesamowicie smaczne i wilgotne ciasto brownie to połączenie intensywnego smaku czekolady z delikatnym aromatem kokosa. Jest wyjątkowo proste i łatwe w przygotowaniu. Zadowoli każdego miłośnika słodkich deserów i sprawdzi się na każdą okazję — od imprez z przyjaciółmi po rodzinne uroczystości.
1
0 / 0
Niesamowicie smaczne i wilgotne ciasto brownie to połączenie intensywnego smaku czekolady z delikatnym aromatem kokosa. Jest wyjątkowo proste i łatwe w przygotowaniu. Zadowoli każdego miłośnika słodkich deserów i sprawdzi się na każdą okazję — od imprez z przyjaciółmi po rodzinne uroczystości.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 opak. czekodżem wiśniowy łowicz
120 g olej kokosowy nierafinowany płynny
50 g cukier kokosowy
50 g mąka kokosowa
3 szt. jaja l
0.33 dag. kakao decomorreno
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Kakao z olejem kokosowym umieść w garnuszku, podgrzej i mieszaj do całkowitego roztopienia, a następnie przelej do miski.
Do miski przełóż Czekodżem Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą.
Czekoladową mieszankę przelej do miski z Czekodżemem, wsyp cukier oraz mąkę, wbij jajka i wymieszaj – najlepiej rózgą, aż składniki się połączą.
Ciasto wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika na 180°.
Piecz ok. 22-25 minut, a najlepiej do suchego patyczka.
Po wystygnięciu wierzch posmaruj Czekodżemem Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą.