Brownie z buraka z polewą kakaową

decomorreno
Brownie z buraka z polewą kakaową

0

4 / 7

Brownie z buraka to wilgotne i obłędnie pyszne ciasto, które z pewnością zasmakuje wszystkim miłośnikom czekoladowych deserów. Doskonale smakuje z polewą kakaową na wierzchu i świeżymi malinami. To świetny wybór na codzienną przekąskę do kawy lub herbaty, a także słodki poczęstunek na specjalne okazje. Życzymy smacznego!

12

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

1 szkl. burak gotowany

0.70 szkl. cukier trzcinowy

125 g masło roztopione

2 łyżka kakao decomorreno

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szcz. cynamon

100 g masło

3 łyżka mleko

3 łyżka cukier

3 łyżka kakao decomorreno

2 szt. jajka kurze

Przygotowanie


1

Masło roztopić, wsypać kakao, wymieszać i ostudzić.

2

Jaja roztrzepać z cukrem, przelać masło z kakao, dodać startego buraka, wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i wymieszać.

3

Przelać ciasto na blaszkę (20 x 20 cm) wysmarowaną masłem i oprószoną mąką.

4

Piec w 180 stopniach przez 20-22 minuty, a najlepiej do suchego patyczka. Po wystudzeniu polać polewą.

5

Polewa: W rondelku roztopić masło z dodatkiem cukru oraz mleka. Kiedy składniki całkowicie się rozpuszczą wsypać kakao i energicznie mieszać rózgą, aż zrobi się gładka i lśniąca. Polewę lekko przestudzić i polać ciasto.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły