Brownie z ajerkoniakiem

MartaPedoo
Brownie z ajerkoniakiem

0

0 / 0

Ciasto Brownie z ajerkoniakiem.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

250 g czekolada gorzka

4 łyżka cukier

2 szkl. mąka lubella

3 szt. jaja l

1 kost. masło

1 szcz. soda

1 szcz. proszek do pieczenia

1 łyżka kakao decomorreno

1 szkl. ajerkoniak

1 szkl. śmietanka kremowa 30%

2 łyżeczka żelatyna

Przygotowanie


1

Masło rozpuszczamy z czekoladą, a następnie studzimy.

2

Jajka ubijamy z cukrem, łączymy z pozostałymi składnikami i miksujemy.

3

Przekładamy do małej kwadratowej formy. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach.

4

Żelatynę rozpuszczamy w śmietance, podgrzewamy i łączymy z ajerkoniakiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły