Brownie z ajerkoniakiem

MartaPedoo

Ciasto Brownie z ajerkoniakiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
727
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
63
gram
Tłuszcze
45
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ciasto Brownie z ajerkoniakiem.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
250 g czekolada gorzka
4 łyżka cukier
2 szkl. mąka lubella
3 szt. jaja l
1 kostka masło
1 szczyp. soda
1 szczyp. proszek do pieczenia
1 łyżka kakao decomorreno
1 szkl. ajerkoniak
1 szkl. śmietanka kremowa 30%
2 łyżecz. żelatyna
Przygotowanie
Masło rozpuszczamy z czekoladą, a następnie studzimy.
Jajka ubijamy z cukrem, łączymy z pozostałymi składnikami i miksujemy.
Przekładamy do małej kwadratowej formy. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach.
Żelatynę rozpuszczamy w śmietance, podgrzewamy i łączymy z ajerkoniakiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
727
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
63
gram
Tłuszcze
45
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.