Brownie z ajerkoniakiem
MartaPedoo
Ciasto Brownie z ajerkoniakiem.
0
0 / 0
Ciasto Brownie z ajerkoniakiem.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
250 g czekolada gorzka
4 łyżka cukier
2 szkl. mąka lubella
3 szt. jaja l
1 kost. masło
1 szcz. soda
1 szcz. proszek do pieczenia
1 łyżka kakao decomorreno
1 szkl. ajerkoniak
1 szkl. śmietanka kremowa 30%
2 łyżeczka żelatyna
Przygotowanie
1
Masło rozpuszczamy z czekoladą, a następnie studzimy.
2
Jajka ubijamy z cukrem, łączymy z pozostałymi składnikami i miksujemy.
3
Przekładamy do małej kwadratowej formy. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach.
4
Żelatynę rozpuszczamy w śmietance, podgrzewamy i łączymy z ajerkoniakiem.