Brownie jaglane bez cukru i mąki
decomorreno
Przepis na niezwykle smaczne brownie, kremowe w środku i rozpływające się w ustach. Ciasto z dużą ilością kakao, bez glutenu i bez cukru. Jest bardzo lekkie, wilgotne i mocno czekoladowe.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
309
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
30
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Przepis na niezwykle smaczne brownie, kremowe w środku i rozpływające się w ustach. Ciasto z dużą ilością kakao, bez glutenu i bez cukru. Jest bardzo lekkie, wilgotne i mocno czekoladowe.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
150 g olej kokosowy
50 g kakao decomorreno
180 g kasza jaglana
100 g migdały
100 g ksylitol
60 ml kawa
0.50 szkl. aronia
1 szkl. śliwki węgierki
1 łyżka miód
Przygotowanie
W kąpieli wodnej rozpuść olej kokosowej z kakao oraz 2 łyżkami ksylitolu.
Zblenduj na mąkę kaszę jaglaną oraz migdały.
Jajka ubij z ksylitolem na puszystą masę i stopniowo dodaj do nich zblendowaną kaszę jaglaną z orzechami oraz rozpuszczoną w kąpieli wodnej masę czekoladową. Wymieszaj.
Do masy dodaj zaparzoną kawę.
Przelej ciasto do formy o średnicy 18 cm. Piecz przez około 40 minut w 180°C.
W międzyczasie na patelni podgrzej miód. Dodaj owoce aronii oraz pokrojone śliwki węgierki.
Całość dokładnie wymieszaj, aby miód pokrył wszystkie owoce.
Owoce w miodzie wyłóż na upieczone ciasto.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
309
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
30
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Jajka