Brownie jaglane bez cukru i mąki
decomorreno
0
5 / 1
Przepis na niezwykle smaczne brownie, kremowe w środku i rozpływające się w ustach. Ciasto z dużą ilością kakao, bez glutenu i bez cukru. Jest bardzo lekkie, wilgotne i mocno czekoladowe.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
150 g olej kokosowy
50 g kakao decomorreno
180 g kasza jaglana
100 g migdały
100 g ksylitol
60 kawa
0.50 szkl. aronia
1 szkl. śliwki węgierki
Przygotowanie
W kąpieli wodnej rozpuść olej kokosowej z kakao oraz 2 łyżkami ksylitolu.
Zblenduj na mąkę kaszę jaglaną oraz migdały. Jajka ubij z ksylitolem na puszystą masę.
Dodawaj stopniowo, delikatnie mieszając, zmieloną kaszę z migdałami oraz rozpuszczoną w kąpieli wodnej masę czekoladową. Na koniec dodaj kawę.
Przelej ciasto do formy o średnicy 18 cm. Piecz przez około 40 minut w temp. 180°C.
Wideo z przygotowania przepisu
Kategorie
Alergeny
Jajka