Brownie jaglane bez cukru i mąki

decomorreno
Brownie jaglane bez cukru i mąki

0

5 / 1

Przepis na niezwykle smaczne brownie, kremowe w środku i rozpływające się w ustach. Ciasto z dużą ilością kakao, bez glutenu i bez cukru. Jest bardzo lekkie, wilgotne i mocno czekoladowe.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

150 g olej kokosowy

50 g kakao decomorreno

180 g kasza jaglana

100 g migdały

100 g ksylitol

60 ml kawa

0.50 szkl. aronia

1 szkl. śliwki węgierki

1 łyżka miód

Przygotowanie


1

W kąpieli wodnej rozpuść olej kokosowej z kakao oraz 2 łyżkami ksylitolu.

2

Zblenduj na mąkę kaszę jaglaną oraz migdały.

3

Jajka ubij z ksylitolem na puszystą masę i stopniowo dodaj do nich zblendowaną kaszę jaglaną z orzechami oraz rozpuszczoną w kąpieli wodnej masę czekoladową. Wymieszaj.

4

Do masy dodaj zaparzoną kawę.

5

Przelej ciasto do formy o średnicy 18 cm. Piecz przez około 40 minut w 180°C.

6

W międzyczasie na patelni podgrzej miód. Dodaj owoce aronii oraz pokrojone śliwki węgierki.

7

Całość dokładnie wymieszaj, aby miód pokrył wszystkie owoce.

8

Owoce w miodzie wyłóż na upieczone ciasto.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Alergeny


Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły