Brownie jaglane bez cukru i mąki

decomorreno
Brownie jaglane bez cukru i mąki

0

5 / 1

Przepis na niezwykle smaczne brownie, kremowe w środku i rozpływające się w ustach. Ciasto z dużą ilością kakao, bez glutenu i bez cukru. Jest bardzo lekkie, wilgotne i mocno czekoladowe.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

150 g olej kokosowy

50 g kakao decomorreno

180 g kasza jaglana

100 g migdały

100 g ksylitol

60 kawa

0.50 szkl. aronia

1 szkl. śliwki węgierki

Przygotowanie


1

W kąpieli wodnej rozpuść olej kokosowej z kakao oraz 2 łyżkami ksylitolu.

2

Zblenduj na mąkę kaszę jaglaną oraz migdały. Jajka ubij z ksylitolem na puszystą masę.

3

Dodawaj stopniowo, delikatnie mieszając, zmieloną kaszę z migdałami oraz rozpuszczoną w kąpieli wodnej masę czekoladową. Na koniec dodaj kawę.

4

Przelej ciasto do formy o średnicy 18 cm. Piecz przez około 40 minut w temp. 180°C.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Alergeny


Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły