Brownie inaczej

kontakt_6
Brownie inaczej

0

0 / 0

Ciasto brownie przygotowane z niestandardowymi dodatkami, udekorowane bitą śmietaną.

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

3 szt. cukinia

0.50 kost. masło

2 szt. jaja l

1 szkl. ksylitol

1 szkl. mąka lubella pełne ziarno 3 zboża

100 g kakao decomorreno

2 łyżeczka proszek do pieczenia

2 łyżeczka cukier waniliowy

1 łyżeczka sól

1 łyżeczka chili

9 kost. czekolada gorzka

1 szt. śmietanka kremowa 36%

1 opak. truskawki

Przygotowanie


1

Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Obieramy cukinię i ścieramy na tarle na małych oczkach. Następnie odciskamy wodę. Do gotowej cukinii dodajemy roztopione masło, jajka, ksylitol, cukier wanilinowy i dokładnie mieszamy.

2

Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól, kakao, chili, pokruszoną czekoladę i wszystko mieszamy. Ciasto powinno być gęste (jeżeli jest za suche można dodać odrobinę wody).

3

Średniej wielkości blachę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy równomiernie ciasto. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut. Gotowość ciasta sprawdzamy patyczkiem.

4

Po wystudzeniu ciasta zabieramy się za robienie bitej śmietany. Do miski wlewamy śmietankę. Włączamy mikser i mieszamy do uzyskania idealnej konsystencji. Gotową bitą śmietaną dekorujemy ciasto. Można użyć truskawek do dekoracji.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły