Brownie inaczej
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_6
![Brownie inaczej](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976550764.jpeg&w=3840&q=75)
Ciasto brownie przygotowane z niestandardowymi dodatkami, udekorowane bitą śmietaną.
0
0 / 0
Ciasto brownie przygotowane z niestandardowymi dodatkami, udekorowane bitą śmietaną.
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
3 szt. cukinia
0.50 kostka masło
2 szt. jaja l
1 szkl. ksylitol
1 szkl. mąka lubella pełne ziarno 3 zboża
100 g kakao decomorreno
2 łyżecz. proszek do pieczenia
2 łyżecz. cukier waniliowy
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. chili
9 kostka czekolada gorzka
1 szt. śmietanka kremowa 36%
1 opak. truskawki
Przygotowanie
Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Obieramy cukinię i ścieramy na tarle na małych oczkach. Następnie odciskamy wodę. Do gotowej cukinii dodajemy roztopione masło, jajka, ksylitol, cukier wanilinowy i dokładnie mieszamy.
Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól, kakao, chili, pokruszoną czekoladę i wszystko mieszamy. Ciasto powinno być gęste (jeżeli jest za suche można dodać odrobinę wody).
Średniej wielkości blachę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy równomiernie ciasto. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut. Gotowość ciasta sprawdzamy patyczkiem.
Po wystudzeniu ciasta zabieramy się za robienie bitej śmietany. Do miski wlewamy śmietankę. Włączamy mikser i mieszamy do uzyskania idealnej konsystencji. Gotową bitą śmietaną dekorujemy ciasto. Można użyć truskawek do dekoracji.