Brownie inaczej
kontakt_6
Ciasto brownie przygotowane z niestandardowymi dodatkami, udekorowane bitą śmietaną.
0
0 / 0
Ciasto brownie przygotowane z niestandardowymi dodatkami, udekorowane bitą śmietaną.
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
3 szt. cukinia
0.50 kost. masło
2 szt. jaja l
1 szkl. ksylitol
1 szkl. mąka lubella pełne ziarno 3 zboża
100 g kakao decomorreno
2 łyżeczka proszek do pieczenia
2 łyżeczka cukier waniliowy
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka chili
9 kost. czekolada gorzka
1 szt. śmietanka kremowa 36%
1 opak. truskawki
Przygotowanie
Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Obieramy cukinię i ścieramy na tarle na małych oczkach. Następnie odciskamy wodę. Do gotowej cukinii dodajemy roztopione masło, jajka, ksylitol, cukier wanilinowy i dokładnie mieszamy.
Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól, kakao, chili, pokruszoną czekoladę i wszystko mieszamy. Ciasto powinno być gęste (jeżeli jest za suche można dodać odrobinę wody).
Średniej wielkości blachę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy równomiernie ciasto. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut. Gotowość ciasta sprawdzamy patyczkiem.
Po wystudzeniu ciasta zabieramy się za robienie bitej śmietany. Do miski wlewamy śmietankę. Włączamy mikser i mieszamy do uzyskania idealnej konsystencji. Gotową bitą śmietaną dekorujemy ciasto. Można użyć truskawek do dekoracji.