Brownie dyniowe

Kakao DecoMorreno
Brownie dyniowe

0

0 / 0

Brownie dyniowe to świetny wybór dla miłośników czekoladowych deserów. Jest wilgotne, proste w przygotowaniu i wręcz rozpływa się w ustach. Idealnie sprawdzi się jako poczęstunek do kawy lub herbaty, a także ciasto na specjalne okazje. Smacznego!

10

Składniki

45 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

200 g puree z dyni

150 g cukier brązowy

100 g masło roztopione

2 szt. jajko

1 łyżecz. ekstrakt waniliowy

100 g mąka pszenna lubella

40 g kakao decomorreno

0.50 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szczyp. sól

100 g czekolada

Przygotowanie


1

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wyłóż formę do pieczenia (ok. 20 × 20 cm) papierem do pieczenia.

2

W misce połącz purée z dyni, cukier, roztopione masło, jajka i ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj składniki.

3

W innej misce połącz mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól. Dodaj suchą mieszankę do mokrych składników i wymieszaj, aż uzyskasz gładkie ciasto.

4

Dodaj posiekaną czekoladę do ciasta i delikatnie wymieszaj.

5

Przelej ciasto do przygotowanej formy i wyrównaj powierzchnię.

6

Piecz brownie w rozgrzanym piekarniku przez około 25-30 minut.

7

Brownie wyjmij z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostudzenia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

214

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły