Brownie dyniowe
Kakao DecoMorreno
Brownie dyniowe to świetny wybór dla miłośników czekoladowych deserów. Jest wilgotne, proste w przygotowaniu i wręcz rozpływa się w ustach. Idealnie sprawdzi się jako poczęstunek do kawy lub herbaty, a także ciasto na specjalne okazje. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
214
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Brownie dyniowe to świetny wybór dla miłośników czekoladowych deserów. Jest wilgotne, proste w przygotowaniu i wręcz rozpływa się w ustach. Idealnie sprawdzi się jako poczęstunek do kawy lub herbaty, a także ciasto na specjalne okazje. Smacznego!
10
Składniki
45 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
200 g puree z dyni
150 g cukier brązowy
100 g masło roztopione
2 szt. jajko
1 łyżecz. ekstrakt waniliowy
100 g mąka pszenna lubella
40 g kakao decomorreno
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szczyp. sól
100 g czekolada
Przygotowanie
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wyłóż formę do pieczenia (ok. 20 × 20 cm) papierem do pieczenia.
W misce połącz purée z dyni, cukier, roztopione masło, jajka i ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj składniki.
W innej misce połącz mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól. Dodaj suchą mieszankę do mokrych składników i wymieszaj, aż uzyskasz gładkie ciasto.
Dodaj posiekaną czekoladę do ciasta i delikatnie wymieszaj.
Przelej ciasto do przygotowanej formy i wyrównaj powierzchnię.
Piecz brownie w rozgrzanym piekarniku przez około 25-30 minut.
Brownie wyjmij z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostudzenia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
214
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.