0

Składniki

0.5 Szklanki
ingridient
Kakao DecoMorreno
2 Sztuki
Gorzka czekolada
200 Gramów
masło
100 Gramów
mąka pszenna
200 Gramów
cukier
6 Sztuk
jajka
5 Sztuk
orzechy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło i połamaną na kawałki czekoladę.
  2. Zawartość delikatnie mieszamy, kiedy masło z czekoladą zaczynają się topić. I tak aż do uzyskania jednolitej gładkiej masy czekoladowej. Odstawiamy do wystygnięcia.
  3. W drugiej misce ubijamy mikserem mąkę z cukrem i jajkami i kakao– aż do połączenia się składników w jednorodną masę (cukier nie musi się rozpuścić).
  4. Do zmiksowanej masy wlewamy przestudzoną czekoladę z masłem, wrzucam dodatki (np. orzechy) i całość starannie mieszam.
  5. Następnie przelewamy masę brownie do blachy 30x40 (lub do dwóch keksówek) wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto powinno mieć 2 do 3 cm wysokości.
  6. Brownie wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni Celsjusza i piekę przez 20 minut.
  7. Po upieczeniu i ostudzeniu kroimy na kwadratowe porcje i podajemy na różne sposoby np. na ciepło i na zimo, z lodami, z owocami i z polewą czekoladową.

Opis

Proste i szybkie ciasto brownie polane ulubioną polewą.

Podobne przepisy

Tort leśny mech

Przepis
Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Tort Kakaowy z truskawkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Tort Kakaowy z truskawkami

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Przepis
Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Tarta pomarańczowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Tarta pomarańczowa

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Fondant czekoladowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Fondant czekoladowy

Rolada jagodowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Rolada jagodowa

Sernik z kakaową kruszonką

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Sernik z kakaową kruszonką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!