Brownie
kaniowiec
Przepis na klasyczne brownie z czekoladową polewą. W celu wzbogacenia smaku można dodać do ciasta maliny, kruszone orzechy lub bakalie.
0
0 / 0
Przepis na klasyczne brownie z czekoladową polewą. W celu wzbogacenia smaku można dodać do ciasta maliny, kruszone orzechy lub bakalie.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
120 dek. kakao decomorreno
150 dek. mąka lubella
300 dek. czekolada gorzka
4 szt. jaja l
240 dek. cukier
240 dek. masło
2 łyżka olej
1 łyżka sól
Przygotowanie
Miksujemy rozpuszczone i ostudzone masło, cukier i olej.
Dodajemy jajka i sól.
Następnie dodajemy kakao DecoMorreno i mąkę Lubella. Całość mieszamy i przelewamy do formy.
Rozdrabniamy czekoladę i posypujemy nią wierzch ciasta w formie.
Całość umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni i pieczemy przez około 35 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości formy na ciasto.