Brownie
Kakao DecoMorreno
Brownie to idealne ciasto dla miłośników czekoladowych wypieków. Jest wilgotne, gęste i rozpływające się w ustach. Idealne na deser, do popołudniowej kawy lub na specjalne okazje. Można je serwować samodzielnie, jak i w towarzystwie gałki waniliowych lodów, bitej śmietany lub sosu owocowego. Przepis można dowolnie modyfikować, dodając do ciasta ulubione dodatki, np. posiekane orzechy, kawałki czekolady, bakalie lub maliny. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
13269
kcal
Białka
160
gram
Węglowodany
1331
gram
Tłuszcze
789
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Brownie to idealne ciasto dla miłośników czekoladowych wypieków. Jest wilgotne, gęste i rozpływające się w ustach. Idealne na deser, do popołudniowej kawy lub na specjalne okazje. Można je serwować samodzielnie, jak i w towarzystwie gałki waniliowych lodów, bitej śmietany lub sosu owocowego. Przepis można dowolnie modyfikować, dodając do ciasta ulubione dodatki, np. posiekane orzechy, kawałki czekolady, bakalie lub maliny. Smacznego!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
120 dag. kakao decomorreno
150 dag. mąka lubella
300 dag. czekolada gorzka
4 szt. jaja l
240 dag. cukier
240 dag. masło
2 łyżka olej
1 łyżka sól
Przygotowanie
Miksujemy rozpuszczone i ostudzone masło, cukier i olej.
Dodajemy jajka i sól.
Następnie dodajemy kakao DecoMorreno i mąkę Lubella. Całość mieszamy i przelewamy do formy.
Rozdrabniamy czekoladę i posypujemy nią wierzch ciasta w formie.
Całość umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni i pieczemy przez około 35 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości formy na ciasto.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
13269
kcal
Białka
160
gram
Węglowodany
1331
gram
Tłuszcze
789
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.