Brownie

kaniowiec
Brownie

0

0 / 0

Przepis na klasyczne brownie z czekoladową polewą. W celu wzbogacenia smaku można dodać do ciasta maliny, kruszone orzechy lub bakalie.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

120 dag. kakao decomorreno

150 dag. mąka lubella

300 dag. czekolada gorzka

4 szt. jaja l

240 dag. cukier

240 dag. masło

2 łyżka olej

1 łyżka sól

Przygotowanie


1

Miksujemy rozpuszczone i ostudzone masło, cukier i olej.

2

Dodajemy jajka i sól.

3

Następnie dodajemy kakao DecoMorreno i mąkę Lubella. Całość mieszamy i przelewamy do formy.

4

Rozdrabniamy czekoladę i posypujemy nią wierzch ciasta w formie.

5

Całość umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni i pieczemy przez około 35 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości formy na ciasto.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły