Brownie

Kakao DecoMorreno
Brownie

0

0 / 0

Brownie to idealne ciasto dla miłośników czekoladowych wypieków. Jest wilgotne, gęste i rozpływające się w ustach. Idealne na deser, do popołudniowej kawy lub na specjalne okazje. Można je serwować samodzielnie, jak i w towarzystwie gałki waniliowych lodów, bitej śmietany lub sosu owocowego. Przepis można dowolnie modyfikować, dodając do ciasta ulubione dodatki, np. posiekane orzechy, kawałki czekolady, bakalie lub maliny. Smacznego!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

120 dag. kakao decomorreno

150 dag. mąka lubella

300 dag. czekolada gorzka

4 szt. jaja l

240 dag. cukier

240 dag. masło

2 łyżka olej

1 łyżka sól

Przygotowanie


1

Miksujemy rozpuszczone i ostudzone masło, cukier i olej.

2

Dodajemy jajka i sól.

3

Następnie dodajemy kakao DecoMorreno i mąkę Lubella. Całość mieszamy i przelewamy do formy.

4

Rozdrabniamy czekoladę i posypujemy nią wierzch ciasta w formie.

5

Całość umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni i pieczemy przez około 35 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości formy na ciasto.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

13269

kcal

Białka

160

gram

Węglowodany

1331

gram

Tłuszcze

789

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły