Brownie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kaniowiec
![Brownie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976955878.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis na klasyczne brownie z czekoladową polewą. W celu wzbogacenia smaku można dodać do ciasta maliny, kruszone orzechy lub bakalie.
0
0 / 0
Przepis na klasyczne brownie z czekoladową polewą. W celu wzbogacenia smaku można dodać do ciasta maliny, kruszone orzechy lub bakalie.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
120 dag. kakao decomorreno
150 dag. mąka lubella
300 dag. czekolada gorzka
4 szt. jaja l
240 dag. cukier
240 dag. masło
2 łyżka olej
1 łyżka sól
Przygotowanie
Miksujemy rozpuszczone i ostudzone masło, cukier i olej.
Dodajemy jajka i sól.
Następnie dodajemy kakao DecoMorreno i mąkę Lubella. Całość mieszamy i przelewamy do formy.
Rozdrabniamy czekoladę i posypujemy nią wierzch ciasta w formie.
Całość umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni i pieczemy przez około 35 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości formy na ciasto.