3

Składniki

1 Szczypta
sól biała
1 Szczypta
Pieprz mielony
4 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
Jogurt naturalny 2%
1 Sztuka
Brokuł
1 Łyżka
migdały
3 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Brokuły podzielić na różyczki i ugotować. W międzyczasie jogurt wymieszać z majonezem i rozgniecionym czsnkiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotowane brokuły przełożyć do miski, odczekać a ostygną i polać przygotowanym sosem.
  2. na górę można posypać uprażone na patelni płatki migdałów.

Opis

Można jeść jako sałatkę lub jako dodatek do obiadu....Pycha!!!

Podobne przepisy

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!