Brokuły pod czosnkową kołderką

m7
Brokuły pod czosnkową kołderką

3

0 / 0

Można jeść jako sałatkę lub jako dodatek do obiadu....Pycha!!!

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól biała

1 szcz. czarny pieprz

4 szt. czosnek

1 szt. jogurt naturalny 2%

1 szt. brokuły

1 łyżka migdały

3 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Brokuły podzielić na różyczki i ugotować. W międzyczasie jogurt wymieszać z majonezem i rozgniecionym czsnkiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotowane brokuły przełożyć do miski, odczekać a ostygną i polać przygotowanym sosem.

2

na górę można posypać uprażone na patelni płatki migdałów.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły