Brokuły pod czosnkową kołderką
m7
Można jeść jako sałatkę lub jako dodatek do obiadu....Pycha!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
282
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
0 / 0
Można jeść jako sałatkę lub jako dodatek do obiadu....Pycha!!!
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól biała
1 szczyp. czarny pieprz
4 szt. czosnek
1 szt. jogurt naturalny 2%
1 szt. brokuły
1 łyżka migdały
3 łyżka majonez
Przygotowanie
Brokuły podzielić na różyczki i ugotować. W międzyczasie jogurt wymieszać z majonezem i rozgniecionym czsnkiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotowane brokuły przełożyć do miski, odczekać a ostygną i polać przygotowanym sosem.
na górę można posypać uprażone na patelni płatki migdałów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
282
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.