Brokuły pod czosnkową kołderką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Brokuły pod czosnkową kołderką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974243715.jpeg&w=3840&q=75)
Można jeść jako sałatkę lub jako dodatek do obiadu....Pycha!!!
3
0 / 0
Można jeść jako sałatkę lub jako dodatek do obiadu....Pycha!!!
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól biała
1 szczyp. czarny pieprz
4 szt. czosnek
1 szt. jogurt naturalny 2%
1 szt. brokuły
1 łyżka migdały
3 łyżka majonez
Przygotowanie
1
Brokuły podzielić na różyczki i ugotować. W międzyczasie jogurt wymieszać z majonezem i rozgniecionym czsnkiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotowane brokuły przełożyć do miski, odczekać a ostygną i polać przygotowanym sosem.
2
na górę można posypać uprażone na patelni płatki migdałów.