Brokułowy zawrót głowy

zubd
Brokułowy zawrót głowy

0

0 / 0

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 szt. brokuły

1 szt. ser feta

3 szt. ząbek czosnku

1 szt. jogurt grecki

400 g groszek konserwowy

1 szcz. sól, pieprz

1 szcz. suszone oregano

Przygotowanie


1

Brokuły umyj pod bieżącą wodą. Następnie ugotuj w lekko osolonej wodzie (nie mogą być zbyt miękkie) i poczekaj aż wystygną.

2

Groszek i kukurydzę wyjmij z puszki i odcedź z wody. Ser feta pokrój w kostkę.

3

Przygotuj sos czosnkowy: posiekaj na miazgę 3 ząbki czosnku, wymieszaj z jogurtem greckim, dodaj do smaku szczyptę soli, pieprzu i oregano.

4

Przygotuj półmisek do sałatki, najlepiej przeźroczysty (sałatka efektywniej wygląda). Układaj produkty warstwami, według następującej kolejności: brokuły, groszek, kukurydza, ser feta, sos, brokuły, groszek, kukurydza, ser feta, sos.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły