1

Składniki

1 Szczypta
sól biała
1 Szczypta
zioła prowansalskie
2 Szklanki
mleko
5 Sztuk
ziemniaki
1 Sztuka
Brokuł
4 Sztuki
marchew
3 Sztuki
kostka rosołowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gotujemy brokuła i studzimy go. Połowe miksujemy z mlekiem.
  2. W tym czasie ziemniaki obieramy i kroimy, marchewkę po obraniu ścieramy na tarce. G
  3. otujemy je wraz z rosołkami w dużej ilości wody.
  4. Gdy warzywa będa średniomiękkie wrzucamy małe cząstki brokuła, który pozostał.
  5. Gotujemy chwilę i wlewamy zmiksowanego brokuła z mlekiem. Doprawiamy solą i ziołami i gotujemy az cząstki brokuła będą miękkie.

Opis

Wspaniała zupa o świetnym smaku i wyglądzie - doskonała na jesienne i zimowe obiady

Podobne przepisy

Jesienna zupa jarzynowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Minestrone z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Pomidorowa z piekarnika

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Zupa minestone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa pieczarkowa

Barszcz czerwony na żeberkach

Przepis
Średni Do 3 godz
Barszcz czerwony na żeberkach

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!