Brokułowa z fetą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Brokułowa z fetą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976955121.jpeg&w=3840&q=75)
Zawsze szybko znika z miski.
0
0 / 0
Zawsze szybko znika z miski.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
14 porcji
Składniki
200 jogurt naturalny
1 łyżecz. czosnek
1 kostka feta
1 szt. brokuły
3 szt. pomidor
200 dag. płatki migdałowe
Przygotowanie
1
Brokuł odparzamy przez 5 minut.
2
Wykładamy na sitko do ścieknięcia.
3
Pomidory kroimy w kostkę.
4
Ser feta kroimy w kostkę grubszą.
5
Jogurt doprawiamy czosnkiem, wstawiamy do lodówki na 25 minut.
6
Płatki migdałów prażymy na patelni.
7
Pokrojone pomidory wykładamy do miski.
8
Następnie pomidory polewamy jogurtem.
9
Na jogurt układamy brokuł.
10
Posypujemy migdałami.
11
Na koniec posypujemy serem.