Brokułowa z fetą

m7
Brokułowa z fetą

0

0 / 0

Zawsze szybko znika z miski.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


14 porcji

Składniki

200 jogurt naturalny

1 łyżecz. czosnek

1 kostka feta

1 szt. brokuły

3 szt. pomidor

200 dag. płatki migdałowe

Przygotowanie


1

Brokuł odparzamy przez 5 minut.

2

Wykładamy na sitko do ścieknięcia.

3

Pomidory kroimy w kostkę.

4

Ser feta kroimy w kostkę grubszą.

5

Jogurt doprawiamy czosnkiem, wstawiamy do lodówki na 25 minut.

6

Płatki migdałów prażymy na patelni.

7

Pokrojone pomidory wykładamy do miski.

8

Następnie pomidory polewamy jogurtem.

9

Na jogurt układamy brokuł.

10

Posypujemy migdałami.

11

Na koniec posypujemy serem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

945

kcal

Białka

35

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

80

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły