Brokułowa z fetą

m7
Brokułowa z fetą

0

0 / 0

Zawsze szybko znika z miski.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


14 porcji

Składniki

200 jogurt naturalny

1 łyżeczka czosnek

1 kost. feta

1 szt. brokuły

3 szt. pomidor

200 dek. płatki migdałowe

Przygotowanie


1

Brokuł odparzamy przez 5 minut.

2

Wykładamy na sitko do ścieknięcia.

3

Pomidory kroimy w kostkę.

4

Ser feta kroimy w kostkę grubszą.

5

Jogurt doprawiamy czosnkiem, wstawiamy do lodówki na 25 minut.

6

Płatki migdałów prażymy na patelni.

7

Pokrojone pomidory wykładamy do miski.

8

Następnie pomidory polewamy jogurtem.

9

Na jogurt układamy brokuł.

10

Posypujemy migdałami.

11

Na koniec posypujemy serem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły