Brokułowa z fetą
m7
Zawsze szybko znika z miski.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
945
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
80
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zawsze szybko znika z miski.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
14 porcji
Składniki
200 jogurt naturalny
1 łyżecz. czosnek
1 kostka feta
1 szt. brokuły
3 szt. pomidor
200 dag. płatki migdałowe
Przygotowanie
Brokuł odparzamy przez 5 minut.
Wykładamy na sitko do ścieknięcia.
Pomidory kroimy w kostkę.
Ser feta kroimy w kostkę grubszą.
Jogurt doprawiamy czosnkiem, wstawiamy do lodówki na 25 minut.
Płatki migdałów prażymy na patelni.
Pokrojone pomidory wykładamy do miski.
Następnie pomidory polewamy jogurtem.
Na jogurt układamy brokuł.
Posypujemy migdałami.
Na koniec posypujemy serem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
945
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
80
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.