0

Składniki

4 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
50 Dekagramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Łyżki
Przyprawa korzenna
12 Dekagramów
margaryna zwykła
20 Dekagramów
miód
20 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki wyrabiać, aż powstanie jednolita masa.
  2. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 5 mm.
  3. wprowadzić "w ruch" foremki, tzn. wycinać kształty, najlepiej gwiazdki.
  4. Gotowe ciasteczka układać na blachach wyłożonych papierem pergaminowym.
  5. Na środek każdego pierniczka powciskać pół orzecha włoskiego.
  6. Piec do zarumienienia.
  7. Powinny poleżeć od dwóch do trzech tygodni. U mnie w domu to się nie sprawdza :d

Opis

Na święta Bożego Narodzenia nie może zabraknąć pierniczków.

Podobne przepisy

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz.

Pączki serowe

Łatwy Do 1 godz.

Ciasteczka z kółkami miodowymi Mlekołaki

Średni Do 1 godz.

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz.

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz.

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz.

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz.

Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!