0

Składniki

4 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
50 Dekagramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Łyżki
Przyprawa korzenna
12 Dekagramów
margaryna zwykła
20 Dekagramów
miód
20 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki wyrabiać, aż powstanie jednolita masa.
  2. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 5 mm.
  3. wprowadzić "w ruch" foremki, tzn. wycinać kształty, najlepiej gwiazdki.
  4. Gotowe ciasteczka układać na blachach wyłożonych papierem pergaminowym.
  5. Na środek każdego pierniczka powciskać pół orzecha włoskiego.
  6. Piec do zarumienienia.
  7. Powinny poleżeć od dwóch do trzech tygodni. U mnie w domu to się nie sprawdza :d

Opis

Na święta Bożego Narodzenia nie może zabraknąć pierniczków.

Podobne przepisy

Murzynek z kalafiora

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Murzynek z kalafiora

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Pączki serowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pączki serowe

Pierniczki kakaowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pierniczki kakaowe

Piernik

Przepis
Średni Do 1 godz
Piernik

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Ciasto z kakaowym musem

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!