Example thumb
0

Składniki

4 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
50 Dekagramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Łyżki
Przyprawa korzenna
12 Dekagramów
margaryna zwykła
20 Dekagramów
miód
20 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki wyrabiać, aż powstanie jednolita masa.
  2. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 5 mm.
  3. wprowadzić "w ruch" foremki, tzn. wycinać kształty, najlepiej gwiazdki.
  4. Gotowe ciasteczka układać na blachach wyłożonych papierem pergaminowym.
  5. Na środek każdego pierniczka powciskać pół orzecha włoskiego.
  6. Piec do zarumienienia.
  7. Powinny poleżeć od dwóch do trzech tygodni. U mnie w domu to się nie sprawdza :d

Opis

Na święta Bożego Narodzenia nie może zabraknąć pierniczków.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!