0

Składniki

4 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
50 Dekagramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Łyżki
Przyprawa korzenna
12 Dekagramów
margaryna zwykła
20 Dekagramów
miód
20 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki wyrabiać, aż powstanie jednolita masa.
  2. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 5 mm.
  3. wprowadzić "w ruch" foremki, tzn. wycinać kształty, najlepiej gwiazdki.
  4. Gotowe ciasteczka układać na blachach wyłożonych papierem pergaminowym.
  5. Na środek każdego pierniczka powciskać pół orzecha włoskiego.
  6. Piec do zarumienienia.
  7. Powinny poleżeć od dwóch do trzech tygodni. U mnie w domu to się nie sprawdza :d

Opis

Na święta Bożego Narodzenia nie może zabraknąć pierniczków.

Podobne przepisy

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Pączki serowe

Łatwy Do 1 godz
Pączki serowe

Pierniczki kakaowe

Łatwy Do 3 godz
Pierniczki kakaowe

Piernik

Średni Do 1 godz
Piernik

Ciasto z kakaowym musem

Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!