Bouef stroganof

m7
Bouef stroganof

2

0 / 0

To moja wariacja na temat bo są różne przepisy ja akurat robię ten i jest wyśmienity -podaje go z krokietami ziemniaczanymi.I oryginał sie robi z wołowiny a ja robię z wieprzowiny.

14

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

100 wino białe wytrawne

1 kg wieprzowina łopatka

1 szcz. cukier

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka papryka ostra

1 szkl. bulion wołowy

0.30 szkl. śmietana kremówka

1 szt. cebula

2 szt. marchew

1 łyżka mąka pszenna

1 łyżka mąka ziemniaczana

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

40 dek. pieczarki

Przygotowanie


1

Mięso kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki,marchewkę w talarki,cebule w kostkę.

2

Na patelni obsmażamy cebulę, pieczarki,później marchewkę-przekładamy to do rondla.

3

Teraz porcjami obsmażamy mięso -wczesniej opruszamy je obiema rodzajami mąki.Dobrze rozgrzewamy tłuszcz i smażymy je około 3 minuty.

4

Dodajemy do rondla i dokładnie wszytsko mieszamy.

5

Na patelnie na której smażyliśmy wlewamy bulion i wino ,będziemy mieli aromatyczny sos.Dokładnie mieszamy razem i wlewamy do rondla.

6

Dodajemy koncentrat i gotujemy do miekkości mięsa.Doprawiamy papryką, solą ,pieprzem i cukrem.

7

Na koniec gotowania dodajemy śmietanę- należy uważać aby się nie przypalił często mieszajcie podczas gotowania.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły