Bouef stroganof
m7
To moja wariacja na temat bo są różne przepisy ja akurat robię ten i jest wyśmienity -podaje go z krokietami ziemniaczanymi.I oryginał sie robi z wołowiny a ja robię z wieprzowiny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
920
kcal
Białka
67
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
57
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
To moja wariacja na temat bo są różne przepisy ja akurat robię ten i jest wyśmienity -podaje go z krokietami ziemniaczanymi.I oryginał sie robi z wołowiny a ja robię z wieprzowiny.
14
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
100 wino białe wytrawne
1 kg wieprzowina łopatka
1 szczyp. cukier
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. papryka ostra
1 szkl. bulion wołowy
0.30 szkl. śmietana kremówka
1 szt. cebula
2 szt. marchew
1 łyżka mąka pszenna
1 łyżka mąka ziemniaczana
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
40 dag. pieczarki
Przygotowanie
Mięso kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki,marchewkę w talarki,cebule w kostkę.
Na patelni obsmażamy cebulę, pieczarki,później marchewkę-przekładamy to do rondla.
Teraz porcjami obsmażamy mięso -wczesniej opruszamy je obiema rodzajami mąki.Dobrze rozgrzewamy tłuszcz i smażymy je około 3 minuty.
Dodajemy do rondla i dokładnie wszytsko mieszamy.
Na patelnie na której smażyliśmy wlewamy bulion i wino ,będziemy mieli aromatyczny sos.Dokładnie mieszamy razem i wlewamy do rondla.
Dodajemy koncentrat i gotujemy do miekkości mięsa.Doprawiamy papryką, solą ,pieprzem i cukrem.
Na koniec gotowania dodajemy śmietanę- należy uważać aby się nie przypalił często mieszajcie podczas gotowania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
920
kcal
Białka
67
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
57
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.