1

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
sok z cytryny
1 Sztuka
Botwina
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Liście odciąć od młodych buraków i dokładnie opłukać. Buraki porządnie wyszorować lub nawet obrać, jeśli skórka jest za gruba.
  2. Łodygi posiekać na kawałki długości 3cm, liście na nieco dłuższe. Posiekać w kostkę cebulę.
  3. Cebulę podsmażyć na odrobinie oleju, a następnie dodać łodygi. Po chwili dodać sok z cytryny do smaku (ok. pół cytryny).
  4. Dodać liście botwinki. Całość dusić chwilę pod przykryciem. Na koniec popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem.

Opis

Jako dodatek do obiadów lub lekka kolacja.

Podobne przepisy

Lasagne z beszamelem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Lasagne z beszamelem

Świderki z Szynką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świderki z Szynką

Wstążki z bobem i rukolą

Przepis
Średni Do 1 godz
Wstążki z bobem i rukolą

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Kolanka na boczku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolanka na boczku

Penne w pomidorach

Przepis
Łatwy Do 15 min
Penne w pomidorach

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Pieczone warzywa w miodowej glazurze

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Pieczone warzywa w miodowej glazurze

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!