1

Składniki

2 Szczypty
pieprz
2 Szczypty
sól
2 Łyżeczki
sok z cytryny
2 Sztuki
Botwina
2 Sztuki
cebula
2 Łyżki
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Liście odciąć od młodych buraków i dokładnie opłukać. Buraki porządnie wyszorować lub nawet obrać, jeśli skórka jest za gruba.
  2. Łodygi posiekać na kawałki długości 3cm, liście na nieco dłuższe. Posiekać w kostkę cebulę.
  3. Cebulę podsmażyć na odrobinie oleju, a następnie dodać łodygi. Po chwili dodać sok z cytryny do smaku (ok. pół cytryny).
  4. Dodać liście botwinki. Całość dusić chwilę pod przykryciem. Na koniec popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem.

Opis

Jako dodatek do obiadów lub lekka kolacja.

Podobne przepisy

Kolanka na boczku

Łatwy Do 40 min
Kolanka na boczku

Lasagne z beszamelem

Łatwy Do 1 godz
Lasagne z beszamelem

Penne w pomidorach

Łatwy Do 15 min
Penne w pomidorach

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Świderki z Szynką

Łatwy Do 40 min
Świderki z Szynką

Wstążki z bobem i rukolą

Średni Do 1 godz
Wstążki z bobem i rukolą

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!