Botwinka z patelni

m7
Botwinka z patelni

1

4.3 / 3

Jako dodatek do obiadów lub lekka kolacja.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

1 łyżecz. sok z cytryny

1 szt. botwina

1 szt. cebula

1 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Liście odciąć od młodych buraków i dokładnie opłukać. Buraki porządnie wyszorować lub nawet obrać, jeśli skórka jest za gruba.

2

Łodygi posiekać na kawałki długości 3cm, liście na nieco dłuższe. Posiekać w kostkę cebulę.

3

Cebulę podsmażyć na odrobinie oleju, a następnie dodać łodygi. Po chwili dodać sok z cytryny do smaku (ok. pół cytryny).

4

Dodać liście botwinki. Całość dusić chwilę pod przykryciem. Na koniec popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

66

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły