Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
sok z cytryny
1 Sztuka
Botwina
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
oliwa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Liście odciąć od młodych buraków i dokładnie opłukać. Buraki porządnie wyszorować lub nawet obrać, jeśli skórka jest za gruba.
  2. Łodygi posiekać na kawałki długości 3cm, liście na nieco dłuższe. Posiekać w kostkę cebulę.
  3. Cebulę podsmażyć na odrobinie oleju, a następnie dodać łodygi. Po chwili dodać sok z cytryny do smaku (ok. pół cytryny).
  4. Dodać liście botwinki. Całość dusić chwilę pod przykryciem. Na koniec popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem.

Opis

Jako dodatek do obiadów lub lekka kolacja.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!