1

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
sok z cytryny
1 Sztuka
Botwina
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Liście odciąć od młodych buraków i dokładnie opłukać. Buraki porządnie wyszorować lub nawet obrać, jeśli skórka jest za gruba.
  2. Łodygi posiekać na kawałki długości 3cm, liście na nieco dłuższe. Posiekać w kostkę cebulę.
  3. Cebulę podsmażyć na odrobinie oleju, a następnie dodać łodygi. Po chwili dodać sok z cytryny do smaku (ok. pół cytryny).
  4. Dodać liście botwinki. Całość dusić chwilę pod przykryciem. Na koniec popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem.

Opis

Jako dodatek do obiadów lub lekka kolacja.

Podobne przepisy

Kolanka na boczku

Łatwy Do 40 min

Lasagne z beszamelem

Łatwy Do 1 godz

Penne w pomidorach

Łatwy Do 15 min

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Średni Do 3 godz

Świderki z Szynką

Łatwy Do 40 min

Wstążki z bobem i rukolą

Średni Do 1 godz

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Średni Do 1 godz

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!