Botwinka light

m7

Dla wielbicieli klarownych i jednocześnie gęstych zup. Polecamy znakomitą, letnią i pożywną zupę z botwinki z dodatkiem jajka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
298
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
62
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Dla wielbicieli klarownych i jednocześnie gęstych zup. Polecamy znakomitą, letnią i pożywną zupę z botwinki z dodatkiem jajka.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
1.20 l woda
200 g botwina
200 g marchew
100 g seler
100 g korzeń pietruszki
200 g ziemniaki
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
1 szt. kostka rosołowa
4 szt. ziele angielskie
4 szt. ziarna pieprzu
Przygotowanie
Warzywa i botwinkę umyć, obrać i pokroić w kostkę, przełożyć do garnka. Zalać wodą i gotować do miękkości.
Doprawić. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.