Botwinka light

m7
Botwinka light

1

0 / 0

Dla wielbicieli klarownych i jednocześnie gęstych zup. Polecamy znakomitą, letnią i pożywną zupę z botwinki z dodatkiem jajka.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szczyp. sól

1.20 l woda

200 g botwina

200 g marchew

100 g seler

100 g korzeń pietruszki

200 g ziemniaki

1 szt. cebula

2 szt. czosnek

1 szt. kostka rosołowa

4 szt. ziele angielskie

4 szt. ziarna pieprzu

Przygotowanie


1

Warzywa i botwinkę umyć, obrać i pokroić w kostkę, przełożyć do garnka. Zalać wodą i gotować do miękkości.

2

Doprawić. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły