Botwinka light
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Botwinka light](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977251782.jpeg&w=3840&q=75)
Dla wielbicieli klarownych i jednocześnie gęstych zup. Polecamy znakomitą, letnią i pożywną zupę z botwinki z dodatkiem jajka.
1
0 / 0
Dla wielbicieli klarownych i jednocześnie gęstych zup. Polecamy znakomitą, letnią i pożywną zupę z botwinki z dodatkiem jajka.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
1.20 l woda
200 g botwina
200 g marchew
100 g seler
100 g korzeń pietruszki
200 g ziemniaki
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
1 szt. kostka rosołowa
4 szt. ziele angielskie
4 szt. ziarna pieprzu
Przygotowanie
1
Warzywa i botwinkę umyć, obrać i pokroić w kostkę, przełożyć do garnka. Zalać wodą i gotować do miękkości.
2
Doprawić. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.