Botwinka

m7
Botwinka

0

0 / 0

Pyszna zupa z botwinką to smak wiosny.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. kwasek cytrynowy

1 łyżeczka przyprawa typu vegeta

3 l woda

200 g śmietana 18%

1 szt. marchew

1 szt. kostka rosołowa wołowa

3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 kg botwina

Przygotowanie


1

Wodę ugotować z kostką rosołową.

2

Następnie marchewkę i buraczki umyć obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

3

Warzywa włożyć do gotującej się wody i gotować, aż będą miękkie.

4

Następnie liście i łodygi od buraczków pokroić i włożyć do zupy. Gotować kilka minut.

5

Dodać odrobinę kwasku cytrynowego.

6

Na samym końcu zupę zaprawić śmietaną wymieszaną z mąką. Zupę zagotować, przyprawić do smaku i gotować około 10 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły