0

Składniki

200 Mililitrów
śmietana
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
cukier
0.5 Łyżeczki
ocet
0.5 Łyżeczki
przyprawa maggi
600 Gramów
Kości wieprzowe
700 Gramów
ziemniaki
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
Botwina
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
nać pietruszki
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
koper ogrodowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. kości umyć, włożyć do garnka, zalać wodą i ugotować wywar.
  2. wszystkie warzywa obrać, umyć i pokroić.
  3. gdy kości będą już prawie miękkie posolić wywar, dodać marchew, ziemniaki, seler, pietruszkę, ziele i liść.
  4. gotować około 10 minut.
  5. dodać ocet, pieprz, maggi cukier i wrzucić pokrojoną botwinę.
  6. gotować do miękkości na nie za dużym ogniu.
  7. śmietanę rozprowadzić z mąką i zagęścić zupę, zagotować.
  8. w razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku.
  9. nalać zupę na talerz lub do miseczek i posypać koperkiem.

Opis

Super sezonowa zupka.............................. Botwinka.

Podobne przepisy

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Zupa minestrone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestrone

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Zupa z czerwonej fasoli

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Zupa z czerwonej fasoli

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!