0

Składniki

200 Mililitrów
śmietana
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
cukier
0.5 Łyżeczki
ocet
0.5 Łyżeczki
przyprawa maggi
600 Gramów
Kości wieprzowe
700 Gramów
ziemniaki
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
Botwina
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
nać pietruszki
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
koper ogrodowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. kości umyć, włożyć do garnka, zalać wodą i ugotować wywar.
  2. wszystkie warzywa obrać, umyć i pokroić.
  3. gdy kości będą już prawie miękkie posolić wywar, dodać marchew, ziemniaki, seler, pietruszkę, ziele i liść.
  4. gotować około 10 minut.
  5. dodać ocet, pieprz, maggi cukier i wrzucić pokrojoną botwinę.
  6. gotować do miękkości na nie za dużym ogniu.
  7. śmietanę rozprowadzić z mąką i zagęścić zupę, zagotować.
  8. w razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku.
  9. nalać zupę na talerz lub do miseczek i posypać koperkiem.

Opis

Super sezonowa zupka.............................. Botwinka.

Podobne przepisy

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min.

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz.

Gazpacho

Łatwy Do 20 min.

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz.

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min.

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz.

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!