Bo(m)bowe spaghetti z papryczką piri piri i siemieniem lnianym:)

m7

Wspaniałe, lekkie spaghetti w sam raz na upalne dni. Gorąco polecam:d
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1096
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
97
gram
Tłuszcze
63
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wspaniałe, lekkie spaghetti w sam raz na upalne dni. Gorąco polecam:d
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
100 g makaron spaghetti lubella pełne ziarno
150 g bób
0.75 szkl. śmietanka kremowa 30%
2 szt. papryczka piri-piri
3 szt. świeża bazylia
1 łyżka siemie lniane
1 łyżka oliwki zielone
Przygotowanie
Gotujemy bób, a następnie obieramy go z łupek.
Na patelni podgrzewamy śmietankę wsypując do niej obrany bób.
Gotujemy makaron w osolonej wodzie, kroimy papryczkę, prażymy przez kilkanaście sekund siemię na suchej patelni.
Ugotowany makaron wsypujemy na patelnię ze śmietanką i bobem, gotujemy mieszając, aż śmietanka się zagęści.
Zawartość patelni przekładamy na talerz, następnie posypujemy pokrojoną papryczką oraz siemieniem lnianym.
Dekorujemy bazylią i oliwkami, całość posypujemy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1096
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
97
gram
Tłuszcze
63
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.